Just Cause série v rukou filmařů
zdroj: tisková zpráva

Just Cause série v rukou filmařů

4. 10. 2010 13:19 | Téma | autor: Petr Poláček |

Všichni víme, jak to dopadá s filmovými adaptacemi her – buď se oznámí a během pár let vyšumí do ztracena, nebo se je sice podaří zrealizovat, ale až na světlé výjimky (Silent Hill) to jsou neuvěřitelné dreky. A přesto to všechno se Hollywood o zfilmování herních námětů pořád pokouší, poslední obětí této snahy je dvoudílná série Just Cause od studia Avalanche.

Just Cause 2 zdroj: tisková zpráva

Práva na zfilmování Just Cause si zajistila firma L+E Pictures Erica Eisnera, který se námět pokusí rozpracovat a následně prodat některému z filmových studií v Hollywoodu ve spolupráci s Adrianem Askariehem z Prime Universe Prods.

Scénář filmu si vezme na starosti Michael Ross, který toho však jako scénárista moc na kontě nemá, pokud nepočítáme průměrný snímek Brazilský masakr (Turistas v originále) z roku 2006.

Jediný, kdo má z výše jmenovaných s převáděním her na plátna kin zkušenosti, je producent Adrian Askarieh, který produkoval filmové zpracování Hitmana, aktuálně připravuje druhý díl a spolupracuje s Eidosem na filmové adaptaci akční šarády Kane and Lynch (údajně za účasti Jamie Foxx a Bruce Willise).

Značku Just Cause jistě většina z vás zná, hlavně díky velmi kvalitnímu druhému dílu z března tohoto roku, kterého se dle dostupných údajů prodalo přes dva milion kusů, zatímco prvního dílu z roku 2006 se prodalo přes milion. Třetí díl je tedy víceméně jistotou, otázkou je pouze kdy.

Nejnovější články