Heart Forth, Alicia je poctou klasickým RPG plošinovkám
zdroj: tisková zpráva

Heart Forth, Alicia je poctou klasickým RPG plošinovkám

16. 4. 2014 17:51 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Znáte termín Metroidvania? Jde o označení subžánru plošinovek s RPG prvky a typickými představitelkami jsou hry Castlevania: Symphony of the Night a Metroid. Právě o tento, po jistou dobu vymřelý (teď mu snad nezávislá scéna pomůže), žánr se chce opřít nezávislá a na Kickstarteru prezentovaná hra Heart Forth, Alicia. 

Kdyby pro nic jiného, Heart Forth, Alicia je zajímavá už jen pro fakt, že na ní její hlavní tvůrce pracuje sedm let. Vážně. Sedm! Skoro by se dalo zavtipkovat, že když na titulu začal pracovat, ještě to nebylo retro vzpomínání, ale přídavek k aktuálnímu žánru. Oním vývojářským osamělým bojovníkem v poli je Alonso Martin z mexického Ciudad de México. Upřímně, každý jiný by svůj Kickstarter upředl kolem toho, jak pracuje na svém snu neúnavně už sedm let a nevzdává se - prostě by prezentoval materiál, který správně hraje na city.

Alonso Martin ale tímhle směrem nejde. Ať už se podíváte na úvodní video (na konci článku), nebo si přečtete první odstavce na stránce projektu, mluví jen a pouze o tom, jaká Heart Forth, Alicia bude.

Takže se dozvíte, že titulní hrdinka má magický bič, s nímž zvládne na dvacet speciálních útoků, může jej vylepšovat a ještě k tomu umí kouzlit. Navíc bude krom boje s nepřáteli neopomenutelnou složkou hry i řešení puzzlů a samozřejmě i příběh.

inv zdroj: tisková zpráva

Během průchodu 2D světem tak zapojíte do akce reflexy i mozek, protože některé puzzly musíte řešit pomocí kouzel, které máte k dispozici. Obrázek nad tímto odstavcem také dobře demonstruje, že RPG nebude pro Heart Forth, Alicia slovem zapovězeným, stačí se podívat na vlastnosti Alice a příjemně zaplněný inventář.

Navíc bude putování po světě protkáno vedlejšími úkoly, které více prohloubí celý příběh o putování neštěstími sužovanou zemí. A teprve až poté, co tohle všechno na Kickstarteru vypoví, Martin jen tak okrajově zmíní, že na hře dělá sedm let. Sedm let! Pořád se s tím nemůžu smířit...

Ještě předtím Martin představí současné i potenciální spolupracovníky, které najme, pokud se jeho projekt zafinancuje. Právě proto na Kickstarter šel – cítí, že, aby Heart Forth, Alicia došla do zdárného konce, potřebuje další spolupracovníky, kteří mu pomohou. Na to chce skromných 60 tisíc dolarů. Vzhledem k tomu, že hru dává jako odměnu hned za příspěvek deseti dolarů, jde o sympatický krok a projekt.

Heart Forth, Alicia by měla vyjít v roce 2015 na PC skrz Steam a bez DRM. Pokud vás Metroidvania hry zajímají nebo někdy zajímaly, podívejte se na stránky projektu a zvažte, zda chcete Martinovi s vývojem pomoci touto formou.

Nejnovější články