Game of Thrones od Telltale nabídne pětici hratelných postav z jednoho rodu
zdroj: tisková zpráva

Game of Thrones od Telltale nabídne pětici hratelných postav z jednoho rodu

3. 11. 2014 14:04 | Téma | autor: Aleš Smutný |

I když jste si zvykli na styl her od Telltale Games a možná už se vám zajedl, spojení tohoto přístupu se světem Hry o trůny (Písně ledu a ohně) slibuje nový impuls, který by mohl oživit rozhodování, koho necháte zemřít (tentokrát asi ne na pokousání zombíky). Ostatně, kde jinde než v adaptaci Hry o trůny najde své místo ani ne tak bojování, jako spíše mluvení, intrikaření a vyšetřování. Telltale jsou zatím ohledně své Game of Thrones hry skoupí na slovo., ale Steve Allison se alespoň nechal slyšet, že ve hře bude na výběr z pěti různých postav.

„Více hrdinů máme už v Tales from the Borderlands, přičemž koncept způsobu vyprávění příběhu, který jsme vytvořili pro The Walking Dead, s dvěma hratelnými postavami skvěle funguje. V Game of Thrones jsme zvolili cestu hned několika protagonistů, ale zašli jsme ještě dál, protože nabídneme pět hratelných postav z jedné rodiny. Jejich volby ovlivňují všechny ostatní uvnitř rodiny.“ Zdá se tedy, že právě politikaření uvnitř rodiny bude tvořit významnou část samotné hry.

Je dobře, že chce Telltale rozehrát příběh v osobnější rovině, než aby se pokoušeli svůj systém napasovat na známé události z knih. Ztratila by se tím velká část kouzla, a pokud by vysloveně nechtěli přepisovat knihu, prostoru na vlastní ovlivnění událostí by měli málo. Zatím nevíme, za jaký rod budeme hrát, ale nějaké indicie už jsou.

squids zdroj: tisková zpráva

Když se podíváte na oficiální stránky, naleznete zde několik vět, které vše naznačují. Nejprve je tu zmínka o lovcích a stopařích z klanů Woods, Branch, Bole a Forrester, přičemž poslední jmenovaný je zvýrazněný. O rodu Forresterů byla v knihách jen okrajová zmínka, ale víme, že sídlí ještě severně od Zimohradu, v hvozdu jménem Wolfswood.

Forresterové spadají pod rod Gloverů a jsou loajální v novém řádu věcí Stannisovi, potažmo zbytku Starků. Další indicií je heslo Iron from Ice, což by poukazovalo na ironwood, stromy, které najdete ve Wolfswoodu. Led pak poukazuje nejspíše k zimě na severu.

Poslední indicie pochází z Facebooku, kde najdete kromě narážky na ironwood také obrázek (viz výše) s citací „Ve Wolfswoodu jsou krakatice a stažení muži jedou Královou cestou.“ Když pomineme jasnou narážku na Wolfswood a rod Greyjoyů, kteří podnikají na sever nájezdy, máme tu i poznámku o Staženém muži Boltonů, proti němuž Stannis a starkovští loajalisté bojují. I kdyby tedy nešlo o rod Forresterů, dá se čekat, že si zahrajeme za rod, který stojí proti Boltonům i Greyjoyům v době, kdy už Roose Bolton zradil a Greyjoyové útočí na sever.

Celý rébus však poměrně brzy rozluští přímo Telltale, protože první epizoda Game of Thrones by měla vyjít ještě letos.

Nejnovější články