Elite: Dangerous vlétla do ostré verze a rovnou vyhlásila soutěž
zdroj: tisková zpráva

Elite: Dangerous vlétla do ostré verze a rovnou vyhlásila soutěž

16. 12. 2014 15:53 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Fanoušci vesmírných simulátorů jistě otevírají šampus nebo odjistí zapečetěné joysticky, protože dnes konečně vyšla plná verze Elite: Dangerous od Davida Brabena a jeho Frontier Developements. Stalo se tak necelá dva roky po završení velmi úspěšného Kickstarteru, v němž tvůrci vybrali přes 1,5 milionu liber. Zároveň s vydáním hry vyhlásili soutěž s finanční odměnou.

V soutěži půjde o závod v dosažení ranku Elite. První, kdo jej dosáhne v oblasti boje, obchodu nebo průzkumu vesmíru dostane odměnu tisíc liber. Celkem na hráče čekají tři tisíce liber, ale není to všechno. Částka deset tisíc liber je připravena pro cvoka, který dosáhne jako první Elite statusu ve všech třech odvětvích.

Aby bylo jasné, postup v rámci ranků je pomalý a dosažení Elite označení zabere klidně pár týdnů. Takže pokud přemýšlíte o tom, že si vezmete na pár dní volno a vyděláte nějaké ty libry, vězte, že to bude běh, či spíše let na dlouhou trať - navíc něco podobného napadne dalších pár tisíc virtuálních podnikavců. Ale jsem si jistý, že několik lidí bude mít z téhle odměny radost.

zdroj: Vlastní

Elite: Dangerous si nyní můžete koupit ve standardní edici za padesát euro. Kdo si stihl koupit předobjednávkovou Mercenary edici, může ho těšit, že kromě spousty bonusů také ušetřil.

Spuštění hry si můžete prohlédnout na videu někde okolo, ale nejde o strhující podívanou. Braben jen zmáčkne čudlík a zaměstnanci zatleskají. Zajímavější je spíše nové video, které hru představuje mnohem věrněji než nadupaný, ale reálnému hraní méně odpovídající trailer, který tvůrci zveřejnili minulý týden.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články