Do karetního Hearthstone se asi chystá kooperativní mód
zdroj: tisková zpráva

Do karetního Hearthstone se asi chystá kooperativní mód

26. 11. 2013 11:44 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Pokud jste se dostali do bety karetní free-to-play záležitosti Hearthstone: Heroes of WarCraft od Blizzardu, možná se k vám také dostal dotazník ohledně budoucnosti a dalšího vývoje hry. Klíčové pro to, jak by se hra mohla rozvíjet, byly dvě otázky. První se týkala toho, jak by se dotazovanému líbily nově implementované prvky.

Mezi nimi najdete přidání možnosti interakce se sociálními sítěmi, což je asi dnes nevyhnutelné a dle mého efektivně pro hráče zbytečné. Možnost mít několik profilů na jednom Hearthstone účtu teoreticky nemůže uškodit, rozšíření achievementů a statistik není nikdy na škodu, zvláště u těch statistik.

Replaye zápasů také nezní špatně, pokud byste se chtěli někde pochlubit na poslední chvíli otočeným zápasem. Co se týče zavedení chatu místo současných limitovaných možností komunikace, nejsem si už tolik jist. Obecně větší míra komunikace pomáhá, ale jsme na internetu a na první urážku byste v karetní hře, která umí naštvat, čekali asi tak půl minuty.

Jako letitého hráče papírových karetních her mě velmi láká potenciál placených turnajů. Jelikož je free-to-play model velmi férově nastavený a nemusíte investovat ani korunu (oproti papírovým kartám je vlastně Hearthstone absurdně – a příjemně – benevolentně rovnostářský), placené turnaje by pomohly ve zvýšení napětí hry „o něco“. Ale čert vem placené, hlavně ať jsou turnaje obecně! Skvěle zní i Observer mód, který by vám umožnil okukovat cizí stoly.

...

Druhá otázka směřuje na další, nové tutoriály, které mi přijdou u tak jednoduché hry zbytečné. Možnost zpřeházet karty v ruce by byla kosmetická, ale proč ne. Tlačítko „Play Again“ po dohrání zápasu by naopak hodně pomohlo, protože často máte oba chuť na odvetu, ale nejde to, pokud nejste přátelé (ve hře, samozřejmě). Zajímavý je dotaz na raid mód, tedy kooperaci dvou hráčů proti jednomu PvE bossovi. Podle mě to není věc, kterou tradiční kompetitivní karetní hra potřebuje, ale asi by to ničemu neublížilo.

Druhá otázka se týká mikrotransakcí a věcí, za něž by hráči byli ochotní platit. Mezi možnými monetizovanými prvky jsou nové vizuální podoby hrdinů, nové sloty na balíčky, nové sety karet, nové podoby zadní strany karet, nové emote možnosti při komunikaci, nové tematické herní desky.

Kromě emote možností a setů karet mi vše přijde jako akceptovatelné dobrovolné placení. Se sety karet je problém v tom, že hráči Hearthstone nebudou navyklí za nové karty platit, byť je to v kartičkovém světě normální a bylo by s tím podle mě mnoho trápení na fórech. A nové možnosti v komunikaci by neměly být omezovány platební stěnou, byť, pravda, nejde o nic, co by bylo pro hru klíčové.

Je třeba zdůraznit, že tohle všechno jsou jen otázky v dotazníku, ne chystané změny ve hře. Některé z nich ve hře možná uvidíme, jiné ne. Záležet to samozřejmě bude i na odezvě od hráčů.

Nejnovější články