DLC pro Zaklínač 2 budou zdarma
zdroj: tisková zpráva

DLC pro Zaklínač 2 budou zdarma

17. 5. 2011 12:02 | Téma | autor: Petr Poláček |

Stažitelný obsah pro druhého Zaklínače, který právě dnes vychází a možná už jej hrajete, bude do určité míry zdarma. V Q&A na Facebook stránce řetězce GameStop to potvrdil jeden z vývojářů, když napsal: „Dovolte mi, abych oznámil, že DLC pro naši hru budou k dispozici zdarma. Všechny.“ I tahle pozitivní zpráva má ovšem háček. DLC sice budou zdarma, ale za datadisky už se bude logicky platit, jak opět oznámil vývojář z CDP: „Pokud budeme něco prodávat, budou to datadisky.“

Na tohle konto se hned nabízí několik otázek o tom, jak moc a jak intenzivně se budou tvorbě a vydávání DLC tvůrci věnovat a hlavně, jakou budou mít stažitelné přídavky podobu. Logika věci velí, že DLC distribuované zdarma má přilákat hráče právě na koupi datadisku, jemuž se tedy vývojáři budou věnovat mnohem víc. Na druhou stranu, u CDP je všechno možné, stačí si vzpomenout na vylepšenou verzi prvního Zaklínače, kterou všichni majitelé hry dostali zdarma.

Nápovědu ohledně DLC však hledejme opět přímo u zdroje. „První DLC (vedlejší quest nazvaný Potíže s trolem) je k dispozici dnes u příležitosti vydání hry,“ opět oznamuje vývojář a naznačuje tím, že se stažitelné přídavky ponesou spíše na vlně malých dobrodružství, do budoucna možná i jednoduchých miniher. Jakýkoli rozsáhlejší obsahový balík však bude podle všeho označen za datadisk a distribuován za peníze.

Dokud vývojáři z CDP neoznámí DLC plán, jde pouze o spekulace - klidně se do nich zapojte a pište, jak byste si představovali ideální DLC, když má být zdarma a logicky od něj tedy nelze čekat bůhvíco. Na včerejší launch party Zaklínače jsme se rovněž přeptali, jestli i DLC pro hru budou lokalizovaná Comgadem do češtiny. Konkrétní odpověď jsme nedostali, nicméně nám bylo jasně řečeno, že Comgad chce do našeho jazyka lokalizovat všechno, co se Zaklínače týká.

 

Nejnovější články