„Division možná nevyjde ani na podzim 2015,“ tvrdí zdroj z Massive
zdroj: tisková zpráva

„Division možná nevyjde ani na podzim 2015,“ tvrdí zdroj z Massive

21. 5. 2014 19:30 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Obvykle se na anonymní zdroje informací nedá s jistotou spolehnout. GameReactor má ovšem ve vývojářském týmu Massive člověka, který se rád podělí o informace. V lednu kupříkladu přišel s tím, že Tom Clancy's Division v roce 2014 rozhodně nevyjde a minulý týden Ubisoft oznámil posun vydání na příští rok. Nyní však ten samý člověk informoval, že ani vydání v roce 2015 nevypadá jistě.

Neznámý zdroj přímo říká: „Division je bezesporu jedním z nejambicióznějších herních projektů historie a náš vydavatel si to uvědomil. Navýšil nám finance, momentálně tedy nabíráme spoustu nových lidí a pomáhají nám i další studia Ubisoftu, protože bez nich bychom to do podzimu příštího roku nestihli. Bohužel si myslím, že i tento termín je dost optimistický.“

Jaký je důvod pro takovou skepsi? Hra prý stále není ve funkčním stavu a multiplayerová část, na které Division stojí, se potýká s velkými problémy. Na druhou stranu prý nehrozí, že by Ubisoft dával tvůrcům nůž na krk. Vydavatel prý dobře ví, jak obtížný má před sebou studio úkol a navíc se Ubisoftu zjevně líbí engine Snowdrop, který využije i v dalších titulech.

Dalším problémem jsou animace. Division je prý nejdetailnější střílečkou vůbec a třeba známé krytí postavy za autem spouští tisícovky drobných animací, které není legrace ve hře rozhýbat. Roli hraje i cross-platform verze multiplayeru. Vývojář říká, že PlayStation 4 je výkonnější a snáz se na konzoli od Sony tvoří, protože na ní běží Snowdrop lépe.

Ještě jednou zopakuji, že jde jen o spekulace a oficiální termín vydání (podzim 2015) stále platí. Vzhledem k tomu, že jsme toho ze hry moc neviděli, je ale celkem zjevné, že vývoj není daleko. Pokud je Division skutečně takovým kolosem, pak je celkem snadné uvěřit, že se vydání ještě posune.

zdroj: Archiv

Nejnovější články