Darkness 2 se mění před očima, přibyla erotická scéna
zdroj: tisková zpráva

Darkness 2 se mění před očima, přibyla erotická scéna

11. 1. 2012 13:13 | Téma | autor: levis |

MCV si všimlo zvláštní anomálie, jakou je dvojí ohodnocení brutální akce The Darkness 2 ze strany australských cenzorů. Jak následně upřesnil mluvčí 2K Games, došlo k němu kvůli tomu, že do hry za poslední půlrok přibyla jedna erotická scéna. K (pro maminky :) již tak znepokojujícím označením jako "hororové momenty, násilí, krev a nadávky" tak nyní přibyla ještě kouzelná nálepka "sex", s níž se Darkness 2 dětem do rukou opravdu nedostane, nebo by alespoň neměla.

Kdo přesně, s kým a kde sice nevíme, ale jde o důležitý moment, který v již zaběhnutém kolotoči cenzurování a ohodnocování her často zapadá: The Darkness 2 byla k ohodnocení poprvé poslána v červnu (tehdy ještě s datem vydání stanoveným na říjen 2011), ale erotická scéna přibyla teprve v prosinci.


Ačkoliv ze hry nakonec autoři nic nemuseli odstranit, stejně to znamená, že před půl rokem Darkness 2 tak jako tak nebyla hotová a odklad ji nestihl například kvůli nedostatečné kvalitě, odpovídající standardům 2K.

Cenný moment, v němž si člověk uvědomí, že do videoher se obsah přidává každý týden a že nový build hry dva měsíce před vydáním (Darkness 2 na pulty definitivně zamíří začátkem února) nemusí znamenat jen verzi s vychytanými bugy, ale někdy i úplně novými momenty, postavami či lokacemi.

Nejnovější články