Cross-play mezi PC, Xbox One PS4 karetni hry Gwent brzdí podle CD Projektu Sony
zdroj: tisková zpráva

Cross-play mezi PC, Xbox One PS4 karetni hry Gwent brzdí podle CD Projektu Sony

22. 7. 2016 15:58 | Téma | autor: Adam Homola |

Microsoft teprve před několika týdny zpřístupnil hraní napříč platformami pro svůj Xbox Live a už teď si můžete zahrát například Rocket League na PC se svými kamarády z Xboxu. Podobně by to chtěli udělat i vývojáři z CD Projektu pro jejich karetní hru Gwent: The Witcher Card Game a s propojením PC a Xbox hráčů nebudou mít Poláci problém. Chtěli by ovšem do party přibrat i hráče s PlayStation 4 verzí hry, což se zatím jeví jako problém. Ne technický, pomyslnou žábou na prameni je totiž v tomto případě Sony.

V rozhovoru pro IGN to řekl šéf CD Projektu Marcin Iwiński, který by chtěl mít plnohodnotný cross-play napříč oběma konzolemi a PC už na start otevřené bety. Beta začne ještě letos, a zatímco je PC a Xbox One cros-play připravená, v případě PS4 verze to musí povolit Sony, která se k ničemu takovému zatím očividně nemá. Proto Iwiński vyzval k podpoře plnohodnotného cross-play i další vývojáře.

CD Projekt má pro cross-play na PlayStationu 4 hotové i technické řešení, míček je tedy na straně Sony. Iwiński zároveň není jediný, kdo po cross-play na PlayStation 4 volá. Nedávno k něčemu podobnému vyzval šéf studia Psyonix, které má na svědomí Rocket League, a i Blizzardu by se nápad na cross-play mezi Xbox One a PlayStaton 4 líbí.

Nový artbook

Časem se cross-play mezi oběma konzolemi a PC možná dočkáme, ale těžko v tuto chvíli odhadovat datum spuštění. Co naopak odhadovat nemusíme, je uvedení artbooku Gwent: Art of the Witcher Card Game. CD Projekt společně s vydavatelem komiksů Dark Horse oznámil vydání nové knihy plné artů na začátek příštího roku.

V Gwent: Art of the Witcher Card Game najdete stovky „dosud neviděných kousků“ z chystané karetní hry, jak informuje Polygon. Kniha plná obrázků z Gwentu není první a dost možná ani poslední spoluprací mezi polskými vývojáři a vydavatelstvím Dark Horse. Prý se chystá i nová 21 cm busta Geralta.

AOWGGC_CVR_4X6_SOL__1_.0 zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články