Co by mohl být zač nový Metal Gear?
zdroj: tisková zpráva

Co by mohl být zač nový Metal Gear?

8. 12. 2008 14:14 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Tajemná rovnice Konami naznačuje, že další díl série by se mohl objevit na handheldech. Nebo spíš na X360?

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Jak asi víte z pátečních aktualit, na oficiální stránce Konami se objevila hodně jednoduchá a přitom dosti záhadná grafická upoutávka naznačující, že v téhle firmě aktuálně plánují další rozšíření populární série Metal Gear. S ohledem na vybranou barvu by se mohlo na první pohled i zdát, že snad půjde o dlouho spekulovanou předělávku Metal Gear Solid 4 z PS3 na konkurenční konzoli X360 od Microsoftu. Pravda, tvůrce výše naznačené hry - Hideo Kojima, se opakovaně vyjádřil v tom smyslu, že předělávka z mnoha důvodů nepřichází do úvahy. Na druhou stranu Hideo v minulosti mnohokrát porušil svá předsevzetí. A MGS by se po Tekkenovi či Final Fantasy tak mohl stát dalším důležitým third-party počinem, který přestane být loajální značce Sony. Koneckonců asi jste také v průběhu roku zaslechli zajímavý šepot, že originální Metal Gear Solid z roku 1998 a konzole PSX prý míří na Xbox Live…

Nicméně navzdory zvolené zelené barvě zmíněné upoutávky už nic dalšího nenasvědčuje tomu, že bychom se měli těšit právě na X360 verzi Metal Gear Solid. Mnohem důležitější je totiž povědomí, že upoutávka je tvořená ze dvou vykřičníků, z nichž je jeden obrácený vzhůru nohama. Což dává okamžitě připomenout velmi povedenou a současně originální tahovou strategii Metal Gear Acid (resp. METAL GEAR AC!D) na PSP. A potom nový handheld DSi. Bude tedy výsledkem téhle rovnice Metal Gear Acid pro kapesní stroj od Nintenda? Může být.

Nicméně ve hře je také progresivní iPhone, který je silou svého hardwaru výrazně bližší možným představám o pokračování zmíněné strategické řady, co se na PSP zatím dočkala dvou dílů. Oběma variantám by dále nahrávala skutečnost, že URL výše anoncované sajty skrývá název "mgst", kde poslední písmeno může být synonymem pro "touch" (a nebo také teaser :) Buď jak buď se ponejvíce přikláním k tomu, že se skutečně chystá kapesní inkarnace Metal Gear Solid, a že hráči na X360 opět ostrouhají.

zdroj: GameSpot, vlastní

mart

Nejnovější články