CD Projekt vysvětluje, jak na gwent ve třetím Zaklínači
zdroj: tisková zpráva

CD Projekt vysvětluje, jak na gwent ve třetím Zaklínači

9. 6. 2015 12:06 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Pokud se vám stejně jako Alešovi na stránkách Levelu zalíbila karetní hra gwent, implementovaná do třetího Zaklínače a pokud snad v jejích pravidlech i jemných nuancích tápete, určitě si nenechte ujít následující video. To ve více jak deseti minutách shrnuje základy této návykové karetní hry i její taktiky. Video komentují Rafał Jaki a Damien Monnier z vývojářského týmu CD Projekt RED.

Gwent staví hráče do role generálů bojujících se svoji armádou proti podobně vybavenému protivníkovi. Jednotlivé karty jsou k dostání buďto v obchodech, nebo je lze získat od NPC či vhrát v turnajích. A získávat nové karty je třeba – do začátku totiž hráči dostávají v balíčku pouhých deset karet, celkem jich však ve hře lze získat více jak 150.

Pravidla hry jsou celkem jednoduchá – na začátku se kostkou rozhodne o začínajícím hráči, každý si pak z balíku vylosuje desítku karet a dle uvážení dvě z nich vymění za nové v naději, že získá lepší než ty předchozí. V každém tahu pak hráči na stůl pokládají jedinou (pokud jim speciální schopnosti či karty nedovolí jinak) kartu. Celkově se pak hraje na dva vítězné zápasy ze tří.

Karty samotné jsou rozdělené do pěti kategorií – karty hrdinů, karty speciální a karty počasí, obléhací karty a pak karty útočné rozdělené dále na jednotky útočící na blízkost a ty útočící na dálku. Poslední dělení karet je dle frakcí – ve hře se nalézá Nilfgaard, severní království, Scoia'tael a karty monster. Každá z frakcí pak poskytuje dodatečný bonus. Detaily si již ale můžete prohlédnout v následujícím videu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články