CD Projekt potvrdil vývoj mobilní hry, možná ze světa Zaklínače nebo Cyberpunku
zdroj: tisková zpráva

CD Projekt potvrdil vývoj mobilní hry, možná ze světa Zaklínače nebo Cyberpunku

18. 3. 2014 15:40 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Polští vývojáři z CD Projektu po loňských spekulacích ohledně dalších plánů nyní naznačili trochu více o svém chystaném mobilním projektu. Společně s externím partnerem by tak ještě v tomto roce mělo dojít k vydání oné multiplatformové mobilní hry postavené na unikátních schopnostech smartphonů a tabletu. Ačkoliv to zatím není potvrzené, odehrávat by se mohla ve světě Zaklínače nebo chystaném Cyberpunk 2077 (z jehož traileru pochází obrázek).

Informace padla ve zprávě CD Projektu, kde se dále hovoří o tom, že se tak CD Projekt "dostává do zcela nové oblasti z hlediska hratelnosti a obchodního modelu". Vzhledem k proklínaným prvkům mobilních her bude zajímavé sledovat, jak se s jejich zákonitostmi popere oblíbený polský vývojářský tým. Můžeme-li si zaspekulovat, Cyberpunk 2077 by byl řádově lepším cílem oné mobilní hry (protože prostě "kyberpunk" a tablety jsou formálně příbuzným tématem), jenže Zaklínačovo universum je zase již etablovaným jménem. 

Ohledně zasazení do jeho světa jsou ale vývojáři zase poměrně nápadně mlhaví. Polský Eurogamer v této souvislosti spekuluje, že utajená mobilní hra by mohla být prostou adaptací deskové hry ze světa Zaklínače, která již byla natvrdo oznámena. Ať už to bude jakkoliv, je jasné, že nepůjde o nové universum. Prozrazení vývoje mobilní hry není vlastně přespříliš překvapující záležitostí, o vývoji nejmenované mobilní hry "která bude založena na jedné ze stávajících značek CDPR a měla by být cross-platform" se vědělo už loni touto dobou po vydání byznysplánu firmy.

Rozhodně je však vidět, že CD Projekt nespí na vavřínech. Společnost ostatně dle zprávy loni utržila skoro 47 milionů dolarů, což je přesto pokles o 13% oproti předešlému roku a poloviční výdělek oproti roku 2012, zde však roli sehrálo vydání druhého Zaklínače. S těmito novými zprávami přišel polský Eurogamer. Krom záhadní mobilní hry, o níž se oficiálně dozvíme něco víc během pár dnů, se vývojáři na tiskové konferenci rozmluvili i o stavu vývoje Zaklínače 3 – jeho svět i mechanismy jsou prý již zcela kompletní, engine rovněž funkčně podporuje i všechny tři cílené platformy, hra momentálně prochází detailním testováním. A jakou podobu hry a z jakého světa byste si v rámci mobilní platformy přáli vy?

Nejnovější články