BioShock pokračuje dál, ale verze pro Vitu je stále nejistá
zdroj: tisková zpráva

BioShock pokračuje dál, ale verze pro Vitu je stále nejistá

21. 2. 2014 11:25 | Téma | autor: Adam Homola |

V úterý nás zastihla překvapivá zpráva o konci Irrational Games nepřipravené. Takovou "jobovku" nikdo nečekal, obzvláště když jde o studio, která má za sebou dvě velké a úspěšné hry z nedávné doby. Pro Kena Levina a jeho tým vyvolených patnácti vývojářů to znamená nový začátek, velmi pravděpodobně i novou značku a vůbec po x letech i nový přístup k práci. Pro ostatních zhruba sto vývojářů vyhazov a hledání nového místa. Pro nás to znamená jediné - BioShock neskončil a další hra ze série dříve či později vyjde.

Pro Game Informer to potvrdil přímo zástupce 2K Games: “BioShock je jednou z našich nejmilovanějších a kriticky úspěšných značek a Kenu Levinovi i talentům v Irrational Games jsme zavázáni za jejich práci na BioShocku a BioShocku Infinite. Univerzum Bioshocku zůstává i nadále bohatým kreativním plátnem pro spoustu neodvyprávěných příběhů a my se těšíme, až budeme moci prozkoumat další BioShock.

Otázkou ale zůstává, kdo bude na novém BioShocku pracovat a jestli to vůbec bude další BioShock, nebo půjdou o úplně jinou hru, jen se stejnou značkou. BioShock MOBA? Mobilní BioShock? Popravdě by mě to v dnešní době nepřekvapilo. A tak zatímco se na nějakém novém BioShocku už možná za chvíli začne pracovat, majitelé handheldu PlayStation Vita by se začít těšit neměli. Ken Levine oznámil BioShock pro PS Vita na tiskové konferenci Sony na E3 2011, ale pak se odmlčel.

Loni promluvil a vypadla z něj nepotěšující zpráva - na hře se prý ještě vůbec nezačalo pracovat. Velmi pravděpodobně nebyly ani podepsané smlouvy mezi vydavatelem a vývojáři, ať už měl na verzi pro PS Vita pracovat pod Levinovým dohledem kdokoliv. A pak zase ticho po pěšině. Teď, v souvislosti se zavřením Irrational Games, se CVG zeptali 2K jak to tedy s BioShockem pro PS Vita vypadá a dostalo se jim jednoduché odpovědi - “no update”.

Realisticky bych tak raději BioShock pro PS Vita vůbec nečekal a spíše bych doufal, že nový velký BioShock dostanou do rukou schopní vývojáři. Například na BioShocku 2 se celkově podílelo snad osm studií, ale hlavní vývojáři byli 2K Marin. Ti se naposled vytáhli s věčně vyvíjeným a několikrát restartovaným The Bureau: XCOM Declassified. Jenže v 2K Marin se mohutně propouštělo a v současné době to asi není studio na vývoj nové velké hry. Menší pauza by taky ale BioShocku určitě neuškodila.

Nejnovější články