Atari Arcade: zahrajte si staré klasiky v prohlížeči
zdroj: tisková zpráva

Atari Arcade: zahrajte si staré klasiky v prohlížeči

31. 8. 2012 11:20 | Téma | autor: Adam Homola |

Staré klasiky si dnes zahrajete těžko a jen někde. A teď nemyslím starší hry, kterých je plný GOG.com. Opravdu staré hry. Pong, Asteroids, Missile Command, Lunar Lander a další. Kromě toho, že si tyhle a podobné kousky můžete vyzkoušet třeba v muzeu Arcade Hry kousek za Prahou, se k takovým hrám asi moc jednoduše nedostanete.

Hodně jich je v původních verzích na Game Roomu na XBLA, ale na PC nic moc. Až doteď. Atari se totiž heclo a udělalo moc pěknou webovou prezentaci/aplikaci, ve které si můžete tyhle oldschool klasiky zahrát. Zdarma. Na místě je ale varování - jsou to kousky návykové a jestli máte něco na práci, tak na Atari Arcade raději nechoďte.

Atari Arcade vzniklo ve spolupráci s Microsoftem, který v téhle virtuální herně propaguje svůj Internet Explorer a dotykové funkce tabletů s Windows 8. Pokud do AA vlezete přes kterýkoliv jiný prohlížeč, než je IEčko, vyskočí na vás nemálo reklam. Kdybyste to chtěli bez reklam, stačí AA spustit v Internet Exploreru a jsou pryč. Jenže v mém případě nezmizely jen reklamy, ale také plynulý framerate (IE9). V Chrome (21) je to sice s reklamami, ale framerate je krásně plynulý.

V Atari Arcade funguje u některých titulů i multiplayer, takže nemusíte nostalgicky vzpomínat sami. S Petrem jsme zkoušeli (v Chromech) Pong a hrát se to dalo, i když tam byl občas menší lag. Jednou se mi ale refreshnula reklama tak nepříjemně, že se hra na chvilku zasekla celá. Holt, přes Internet Explorer vlak nejede. Atari bude nabídku her navíc velmi pravděpodobně rozšiřovat a otevře Arcade i jiným vývojářům a jejich hrám. Zatím jich je tam jen hrstka, ale pro připomenutí dávných časů a pro chvilkové odreagování je to parádní věc.

Nejnovější články