Akční RPG Path of Exile rekapituluje úspěšný uplynulý rok
zdroj: tisková zpráva

Akční RPG Path of Exile rekapituluje úspěšný uplynulý rok

3. 1. 2014 12:45 | Téma | autor: Adam Homola |

Povedené free to play akční RPGčko Path of Exile má za sebou několik měsíců existence coby “hotový” produkt a skoro rok coby fungující hra, pokud to budeme počítat od betaverze. Vývojáři ze studia Grinding Gear Games tak mají za sebou hektických a plodných 12 měsíců, které se teď rozhodli na oficiálních fórech hry ve stručnosti zrekapitulovat. A hned jako první vyzvedli fakt, že během necelého roku se jim podařilo hru překlopit z uzavřené bety do bety otevřené (leden) a následně, na konci října 2013, vydat plnou verzi hry.

Za celý rok 2013 vydali do hry 87 patchů, uspořádali přes 1000 eventů a udělali 286 daily deals. Loni se do Path of Exile zaregistrovalo 3,7 milionu nových hráčů a v jednu chvíli ji hrálo skoro 70 tisíc naráz, což je pro Grinding Gear Games dosavadní rekord. Vývojáři ale očekávají, že s blížícími se lokalizacemi se jim podaří metu 70 tisíc současně hrajících lidí překonat.

Nebobtnala ale jen samotná hra. Při takovém růstu a úspěchu se tvůrci nemohli vyhnout i rozšiřování studia. To se loni rozrostlo z 20 lidí na 55, byť vývojářů je jen 35 - jednou tolik, než v kolika se v lednu začínalo. Zbytek týmu tvoří převážně zákaznická podpora, která musela chtě nechtě expandovat souběžně s vyššími počty hráčů. Hra na konci roku navíc získala několik ocenění, včetně Hry Roky na serveru Gamespot. Ostatně líbila se i Karlovi, který jí v recenzi napařil pěknou osmičku.

Nejnovější články