Postal 2 - rozhovor
zdroj: tisková zpráva

Postal 2 - rozhovor

3. 3. 2003 0:00 | Rozhovor | autor: Redakce Games.cz |

Postal, jedna z nejbrutálnějších akčních her všech dob, brzy zaútočí na všechny přiznivce krvavých jatek jako first-person střílečka na Unreal enginu ve druhém dílu, o němž jsme si povídali s tvůrci hry.

Autor: Korgull
Publikováno: 3.března 2003


Obrázek zdroj: tisková zpráva O brutální střílečce s názvem Postal jste na našich stránkách mohli číst již leccos, včetně toho, že se chystá její pokračování, Postal 2. Vince Desi, člen vývojového týmu Running with Scissors, si udělal chvilku, aby se s námi podělil o informace ze zákulisí hry samotné. Vzhledem ke kontroverznosti titulu a také k jisté, řekněme dosti specifické nátuře tvůrců, berte tento rozhovor s určitou dávkou nadhledu.

Tiscali Games: Řekněte nám prosím něco o historii společnosti Running with Scissors.

VD: Původně jsme prostě vyráběli hry pro děti. Jenže jsme zjistili, že už nás to nebaví, tak jsme se dali na POSTAL!

Původní POSTAL, kontroverzní akční hra v isometrickém pohledu kamery, v níž hráč naprosto bezduše masakroval vše, co se hýbalo, byla vydána v říjnu 1997. Pár měsíců poté byla v některých zemích stažena z prodeje. Jaké hlavní změny čekají na hráče v POSTAL 2?

VD: Nikdy nepodceňujte POSTAL Dudeho (hlavní hrdina hry, pozn. ed.)! Druhý díl nabídne novou 3D first-person perspektivu ve stylu akční adventury. Budou zde i nové zbraně, okolo stovky unikátních postav, naprosto otevřený svět s vnitřními i vnějšími prostory a pozor... nezapomeňte na Garyho Colemana a celkovou zkaženost Running with Scissors.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jak to vypadá s příběhem hry? V jednom interview se píše cosi o chlápkovi, který se ráno probudí po nevydařené schůzce a rozhodne se prostě jen tak zabít pár lidí. V jiném zase, ať si otevřeme knihu War and Peace na stránce 623 a přečteme následujících 17 a půl stránky... Hodláte vůbec investovat nějaký čas do příběhu a udělat alespoň něco takového jako Croteam se svým Serious Samem?

VD: Rychlá a jednoduchá odpověď je ANO. Jsme fakt děsně rádi, že nám pomáhá významný hollywoodský spisovatel. "For now just think MR. Pink!!!!"

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Pozn.: V jednom rozhovorů, který se objevil v poslední době na internetu, Vince Desi čtenářům sděluje: "hráči si vyzkouší roli chlápka známého jako Postal Dude a celá hra bude vlastně týden jeho života, od pondělí do pátku. Vše začne prý rozhovorem s tou čubkou, jeho ženou. Postal Dude pracuje v Running with Scissors a vaším úkolem má být plnit jeho každodenní povinnosti jako vyzvednou svůj šek, vrátit knihu do knihovny a získávat autogramy od Garyho Colemana." Jak vidíte, kousek serióznosti se u tohoto chlapa čekat nedá ;)

Netřeba říkat, že zbraně jsou Postal Dudovi těmi nejlepšími přáteli, řekněte nám, kolik takových přátel bude hlavní hrdina ve hře mít a jak hodně budou rozdílní? Jaká je vaše nejoblíbenější zbraň?

VD: Postal Dude je velice kreativní člověk, obzvlášť když jde o násilí. V současné době jsou mou nejoblíbenější zbraní nůžky. Některé z dalších bestiálních zbraní jsou třeba lopata dobrá pro setnutí něčí hlavy, obušek, kanystr s benzínem a sirky či elektrický paralizátor způsobující, že se oběť počůrá. Na střelné zbraně můžete použít tlumič, zrovna tak ale můžete někomu uštědřit pár kopanců do rozkroku, atd.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Běhání po městě se zbraní v ruce by nebylo tak moc zajímavé, kdyby zde nebyli žádní NPC. Můžete nám říci, s kým/čím se v POSTAL 2 setkáme?

VD: Bude zde okolo stovky unikátních postav, z nichž každá bude mít svou vlastní umělou inteligenci. Všechny postavy ve hře žijí svůj vlastní život, chodí do práce, odpočívají, zase pracují a pak se vrátí domů sledovat TV. Jinak uvidíte např. pochodující kapelu, máme ve hře ale také policajty, speciální pořádkové jednotky SWAT, spousty různých mužů a žen, koček, psů, slonů, náboženských fanatiků, gayů, tlusťochů, atd., atd.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Mnozí psychologové se domnívají, že hraní brutálních her jako jsou Doom, Wolfenstein 3D nebo Mortal Kombat podporuje lidskou agresivitu, negativní emoce apod. Co si myslíte o hraní her s násilím vy? Myslíte si, že virtuální zabíjení skutečně působí na mysl malých dětí?

VD: My si myslíme, že pokud to všechno zůstává pouze mezi počítačem a hráčem, je to OK! Pokud některé děti vezmou naši hru příliš vážně, pak by ji možná neměli hrát. Zábava je to pouze do doby, než se někdo zraní... pak je to absolutně pos*aná hysterie!

POSTAL 2 poběží na Unreal enginu s podporou až 32 hráčů v multiplayeru. Jaké multiplayerové módy bude POSTAL 2 nabízet? Představí nám POSTAL 2 něco, co fanoušci online pařby ještě neviděli?

VD: POSTAL 2 bude obsahovat takový multiplayer, jaký jste ještě nikdy neviděli. Vedle klasického Deathmatche a několika dalších módů plánujeme přidat ještě novou verzi módu Capture the Flag.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
další obrázky z této hry naleznete v sekci screenshotů


Kdy se hry konečně dočkáme?


VD: Po určitých odkladech nyní očekáváme, že POSTAL 2 vyjde ještě během prvního čtvrtletí 2003.

Tak, a jsme na konci našeho stručného rozhovoru. Přejete si dodat ještě něco? :)

Zvětšit zdroj: tisková zpráva VD: DÍKY a začněte se modlit, protože už to nebude dlouho trvat a Postal Dude bude za vaším zadkem.

Stáhněte si: Videa
Související články: Novinky

 
Korgull
připravil: jd


 
 

Nejnovější články