Wasteland 2 by měl průměrného hráče zabavit na zhruba 50 hodin
zdroj: tisková zpráva

Wasteland 2 by měl průměrného hráče zabavit na zhruba 50 hodin

10. 4. 2014 15:15 | Preview | autor: Aleš Smutný |

S novým updatem bety Wasteland 2 přišel z inXile Entertainment souhrn věcí, na kterých se pracuje, pracovalo nebo bude ještě pracovat. Hned na začátku vypálil Chris Keenan odpověď na hodně častou otázku - jak dlouho hra „vydrží“, tedy za jak dlouho Wasteland 2 hráči zhruba dokončí.

Zrovna u RPG s otevřeným světem se nejspíš délka hry obtížně specifikuje, ale Keenan hodil do placu číslovku 50 hodin s tím, že to je odhad u průměrného hráče, který do hry vstupuje poprvé a jede na střední obtížnost. Pokud chcete prozkoumat všechna zákoutí světa a splnit každou misi, bude vám probírání se Wasteland 2 trvat mnohem déle. Takže by se otázka na výdrž hry dala klidně shrnout slovíčkem „dlouho.“

Tvůrci už jinak dokončoli práce na Arizoně a tým se přesouvá na Los Angeles. Tedy virtuální, postapokalyptické Los Angeles, které si můžete prohlédnout už na zeleném obrázku v hlavičce článku. Los Angeles bude tvořit další herní mapu, do níž se dostanete v druhé polovině hry, a jak sami vidíte, po pádu lidstva se příroda rozhodla, že si vezme území zpátky a nadšeně jej zazelení.

Jak jsem ze zprávy pochopil, Los Angeles bude co do skladby obyvatelstva vážně divné i na poměry postapokalyptického světa. Nicméně, z popisu to nezní zase tak šíleně, spíš mile postapokalypticky.

Pistol Packing Priests jsou třeba sekta, která věří, že Bůh chtěl lidstvo nebo alespoň jeho hříšné součásti zlikvidovat, ale nějak se v tom mocném rozmachu netrefil úplně do všech. Je tedy na pistolnických bratřích, aby boží práci dokončili. Pistolemi, puškami a prostě čímkoliv.

Wasteland 2 April Update zdroj: tisková zpráva

LA by mělo být plné podobných sekt, které se často seskupují kolem známých monumentů (ano, i Hollywood tu bude), a zároveň neznají Desert Rangers, takže budete moci více vyjednávat a přesvědčovat jednotlivé strany o čem budete chtít.

Kupříkladu tu bude organizace, která se kvůli dogmatickému sporu rozštěpila. Vy můžete stranit jedné ze skupin, pokusit se je poštvat proti sobě a posbírat zbytky, nebo se je snažit usmířit. Celé území LA je tak v jakési křehké rovnováze, jíž budete moci zvrátit na jednotlivé strany konfliktu, ale nebude to nutné, třeba jen protančíte kolem a necháte je hašteřit se.

Rovněž byla představena obrazovka obchodování, což udělá určitě radost všem staromilcům a nostalgikům, protože vypadá tradičně intuitivně a hlavně povědomě. Pohled na brokovnici a klišovité (myšleno tentokrát v dobrém) červené náboje do ní prostě musí vyvolat úsměv na tváři každého pravověrného postapokalyptika.

Jinak se na hře stále pilně pracuje, tým se nyní zaměří na vybalancování jednotlivých schopností, levelování apod. Což zároveň dává celkem jasně najevo, že si na Wasteland 2 ještě nějaký ten čas počkáme.

Wasteland 2 April Update zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články