Videa a poznatky o Half-Life 2 Portal
zdroj: tisková zpráva

Videa a poznatky o Half-Life 2 Portal

3. 4. 2007 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Pokud jste viděli dřívější teaser video nebo četli naši novinku, jistě vás nepřekvapí, že netradiční puzzle HL2: Portal sklidil na GDC jednoznačně pozitivní ohlas.

Úvodní tutorial pomocí vtipných nákresů s panáky naučí základům hry za doprovodu monotónního, ale občas trochu přidrzlého ženského hlasu (v lokalizované verzi půjde přepnout např. do francouzštiny). Portal nemá příběh, ví se jenom, že jeho hrdinkou je žena (možná Alyx), která se ocitla uvnitř vědecké Aperture Laboratory Facility. Cesta ven vede jen přes puzzly, řešené pomocí speciální zbraně ASHPD (Aperture Science Handheld Portal Device), která umí na nekovovém povrchu tvořit portály. Těmi lze procházet, skákat, házet předměty nebo se jimi třeba dívat, jestli za rohem není umístěná střílna. Jak bude herní náplň vypadat? V dvouminutovém gameplay videu z IGN například hráč chytí ohnivou kouli, obletující místnost po horizontální ose, a pomocí portálu ji spustí ze stropu tak, aby dopadla na zem a aktivovala laserový paprsek, který otevře dveře do další části levelu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Sada pěti ukázek z tutorialu dále ukazuje, jak pomocí portálů skákat na pohyblivé plošiny (druhé video), přenášet bedny (dvě možná řešení jednoho puzzlu v třetí a čtvrté ukázce) nebo lapat firebally tak, aby na svých nové trasách zneškodnily nebezpečné střílny jako v pátém videu. Později se ve hře alespoň na X360 dále objeví časové limity nebo omezení maximálního počtu portálů. HL2: Portal bude jinak obsahovat kolem dvaceti úrovní a podle level designérky Kim Swift dokončíte přibližně za čtyři hodiny. Autoři ale PCčkářům slíbili, že po vydání uvolní level editor a protože Valve mají v této oblasti dobrou pověst, brzy se doufejme objeví desítky nových map od hráčské komunity. HL2: Portal vyjde v černé edici The Black Box spolu s Team Fortress 2 a HL2: Episode Two koncem letošního roku. Ti z vás, kteří ještě nemají původní hru, budou moct sáhnout po The Orange Box, která kromě těchto tří a původní hry obsáhne i datadisk Episode One.
zdroj: GameSpot, GamesRadar, GameSpy, 1UP, EuroGamer, GameInformer

levis

Nejnovější články