Vesmírná roguelike variace na FTL Orion Trail vyjde už 12. října
zdroj: tisková zpráva

Vesmírná roguelike variace na FTL Orion Trail vyjde už 12. října

25. 9. 2015 14:39 | Preview | autor: Adam Homola |

Orion Trail, moderní sci-fi verze konceptu slavného Oregon Trail, vyjde na PC 12. října. Hra na Steamu funguje zhruba dva měsíce v programu předběžného přístupu a zatím nasbírala většinou kladná uživatelská hodnocení. Vývojáři prý na základě zpětné vazby hráčů z předběžného přístupu vylepšili nadcházející finální verzi víc než dost, což by měli pocítit i ti, kteří čekají na svoji plnou verzi.

V půlce října tak Orion Trail opustí předběžný přístup, přičemž všem, kteří hru už na Steamu hrají, se aktivuje plná verze. Hráči čekající na verzi bez DRM dostanou Orion Trail pravděpodobně skrze Humble Store, což ale dle vývojářů ještě není finální rozhodnutí a definitivně to potvrdí v následujících dnech. Vydání hry také neznamená konec vývoje a už teď jsou na Kickstarteru oznámené další bezplatné přídavky.

Co se do Orion Trail bohužel nevešlo, byl Lov. S ním vývojáři Kickstarter spouštěli, aby ho pak přesunuli do stretch goalů, aby se pak nakonec do hry nedostal vůbec. Na příslušný stretch goal bohužel finální vybraná částka nedosáhla, ale není všem nadějím konec. Pokud by byla hra po vydání úspěšná a vydělala by studiu spoustu peněz, návrat Lovu by prý zvážili a mohli by ho po vydání implementovat, jak oznámili na Kickstarteru.

zdroj: Archiv

I tak se na nás ale chystá projekt, který je dle slov jeho tvůrců dostatečně velký se spoustou možností, tudíž by absence jednoho prvku neměla zase tolik mrzet. Orion Trail je totiž i bez lovu poměrně velká hra, minimálně "na papíře" - vybíráte posádku, důstojníky, výbavu, staráte se o zásoby jídla, paliva, o stav trupu i posádky. Brouzdáte vesmírem, vybíráte mise a potkáváte vetřelce se spoustou možností jak jim čelit a jak potyčky vyřešit.

Orion Trail balancuje někde na pomezí původního konceptu Oregon Trail, říznutého moderními herního prvky z FTL a jeho podobných her. Velkou roli má hrát i váš důvtip, bez kterého se průlet nebezpečným vesmírem jen tak nepodaří. Nedočkavci mohou novinku od Schell Games pořád zakoupit v předběžném přístupu na Steamu, ostatní nechť si klidně počkají do 12. října.

Nejnovější články