Valve rozjela plošný beta test map pro Team Fortress 2
zdroj: tisková zpráva

Valve rozjela plošný beta test map pro Team Fortress 2

11. 7. 2014 14:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Team Fortress 2 je pro Valve s výdělečná záležitost a zároveň experimentální laboratoř, která toho hodně snese. Na hře už si vývojáři (úspěšně!) vyzkoušeli free to play model, komunitně poháněnou ekonomiku s výrobou a obchodováním s předměty a nedávno přišla na řadu implementace předběžného přístupu (early access) pro mapy. Už tedy není třeba čekat, až mapa pro TF2 vyjde ve finální podobě. Stačí se přihlásit do early access programu a testovat mapy ještě v rozpracovaném stavu. Třeba právě vaše připomínka pomůže tvůrcům mapy při úpravách nejvíce a uděláte dobrý skutek pro ně, celou komunity a vlastně i sami pro sebe.

Do programu se stačí přihlásit zaškrtnutím checkboxu s názvem "Play Beta Maps" v nabídce "Play Multiplayer" a pak už hurá na rozpracovaná bojiště. V průběhu času můžete samozřejmě očekávat malé i velké změny - může se změnit například jen umístění lékárničky, ale stejně tak nelze vyloučit třeba kompletní přepracování jedné části mapy nebo změna herních pravidel. Vývojářům hodně pomůžete už jen pravidelným hraním.

Není třeba jít hned po každém zápase na fóra a sepisovat eseje o tom, jak se vám na tom a tom hrbolku hrálo. Vývojáři chování hráčů pochopitelně sledují a na základě sesbíraných dat a podnětů se můžou pro případné úpravy docela dobře rozhodnout - vidí kudy hráči chodí, kde se nejvíc umírá, kde jsou předměty zbytečné a tak dále.

Pisálci, kteří se chtějí ze svých dojmů z hraní map vypovídat, jsou ale také vítáni, jak napsali tvůrci na webu hry. Čím víc feedbacku budou vývojáři mít k dispozici, tím lepší rozhodnutí mohou udělat a danou mapu tak časem vybrousit k dokonalosti. Pro přístup k beta mapám jinak slouží speciální servery a hostovat rozpracované mapy mohou hráči i na vlastních serverech.

Team Fortress 2 funguje skoro sedm let a je otázka, kdy zrovna tuhle hru předá Valve do rukou hráčů ještě víc, až ji nakonec bude mít pod kontrolou jen a pouze komunita. V Dota 2 má komunita zjednodušeně řečeno pod palcem drtivou většinu obchodovatelných předmětů a Counter-Strike: Global Offensive také není s implementací uživatelské ekonomiky příliš pozadu. TF2 je zkrátka na řadě.

Nejnovější články