Toybox Turbos je povedený reparát Codemasters za Micro Machines V4
zdroj: tisková zpráva

Toybox Turbos je povedený reparát Codemasters za Micro Machines V4

12. 11. 2014 20:30 | Preview | autor: Petr Poláček |

Přestože hodiny strávené v redakci Levelu při hraní Mashed byly zábavné (olejová skvrna vždycky někoho vykostí), nejlepší hrou tohoto specifického žánru pro mě pořád zůstává PSX verze Micro Machines V3. Polovinu léta 2007 jsem vyndával motory z vytopených (po povodních 2006) dvanáctsettrojek, abych si mohl koupit originálky Blood Omen: Legacy of Kain a právě Micro Machines V3, a nakonec jsem nelitoval. Micro Machines jsem znal z Amigy, ale "vétrojka" přinesla nádhernou 3D grafiku, nápadité trati (chemická laboratoř!) a výborně vybalancovanou hratelnost. Vydržel jsem závodit za Chena snad rok, vypálil si tratě i zkratky do podvědomí a byl jsem strašně naštvaný, jak Codemasters (respektive tvůrci Mashed ze Supersonic Software) zmastili Micro Machines V4. Zpětně snad ale Codies tehdejší přešlap odpustím, protože včera vydaná závodní hra Toybox Turbos je v podstatě moderní verzí Micro Machines V3. Se vším všudy!

Codemasters zjevně nemohli použít značku Micro Machines, protože patří Hasbru, ale co na tom, dokud je Toybox Turbos Micro Machines hra až do morku kosti. Vždyť se stačí podívat na obrázky nebo video a je zjevné, že většina z 18 dostupných tratí je remakem tratí z Micro Machines V3.

Můžete tomu říkat vykrádačka a samozřejmě vám dám za pravdu. Na druhou stranu si ale můžete na Steamu stáhnout a vyzkoušet demo a sami uvidíte, že je to vykrádačka, která zvládá to nejdůležitější - je zábavná, protože tvůrci správně odladili ovládání (které bylo v Micro Machines V4 hrozné), ale hlavně design tratí. A že inspirovali u V3? Co už, u tohoto typu her nevítězí originalita, nýbrž zábava, kterou demo Toybox Turbos rozdává plnými hrstmi.

zdroj: Vlastní

Demoverze obsahuje čtyři kuchyňské trati ve třech módech, přičemž plná hra nabízí módů šest a tratí osmnáct. V nabídce módů nechybí lokální i online multiplayeru, ale tvůrci pamatovali i na osamělé závodníky, kteří se mohou proti autíčkovým bossákům vyřádit v singleplayeru. Stejně je ale nutné, abyste si sehnali kámoše a pořádně se při hraní Toybox Turbos na jednom gauči porafali (jen na oko, samozřejmě).

Vyzkoušejte demo a sami uvidíte, jestli má smysl platit 15 euro za klon Micro Machines V3. Podle mě ano, ale jsem zaujatý a důvody jsem uvedl v prvním odstavci.

Toybox Turbos už vyšla pro PC, PS3 a Xbox 360.

Nejnovější články