The Way chce svým stylem navázat na odkaz Another World
zdroj: tisková zpráva

The Way chce svým stylem navázat na odkaz Another World

20. 5. 2016 15:04 | Preview | autor: Adam Homola |

Na staré pecky jako Another World, Heart of Darkness, nebo Flashback se vzpomíná dobře a je pravdou, že jistá skupina hráčů by podobnou novou hrou asi nepohrdla. Stačí se ostatně podívat na pozitivně přijatou výroční edici Another World vydanou k 15. výročí hry. Dnes vychází novinka The Way, která chce vzít hráče zpátky ke kořenům tohoto specifického subžánru, byť vizuálně se svým pixel artem navazuje zhruba tam, kde trio zmíněných her skončilo.

The Way vypráví příběh člena posádky vesmírného průzkumného týmu, který ztratil svoji drahou polovičku. S její smrtí se ale vyrovnat nechce, a jakmile během jedné ze svých posledních výprav objeví starověký dokument o věčné existenci, vrátí se zpátky. Cíl si nevytyčil malý - najít smysl života.

Planeta, na které se hrdina nachází, má navíc svá vlastní tajemství i problémy, kterým musí čelit. Na cestě za smyslem života přitom narazí na spoustu nepřátel i puzzlů a sem tam i skákací sekvence. V řeči čísel to dělá celkem 200 ručně kreslených obrazovek, 6000 snímků animací a 100 000 řádků kódu. 

Díky tomu všemu by hra měla vydržet cca deset hodin. Alespoň to tvrdí vývojáři na oficiálním webu hry. "The Way je indie hra, ale není malá!" Po drobném odkladu o jeden den si tak budete moct novinku odkazující se na dílo Érica Chahiho koupit na Steamu, GOG a Humble Store. Přiložený trailer i krásné obrázky jistě nebudou muset pamětníky dlouho přesvědčovat, že vývojáři mají zmíněné klasiky pořádně nakoukané a že se The Way nesnaží svou inspiraci vůbec nijak skrývat.

zdroj: Archiv

Nejnovější články