Star Wars: Battlefront nabídne na Jakku bitvy Davida a Goliáše
zdroj: tisková zpráva

Star Wars: Battlefront nabídne na Jakku bitvy Davida a Goliáše

28. 8. 2015 13:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Jedním z velkých taháků nadcházejícího Star Wars: Battlefront by mělo být DLC The Battle of Jakku, které se zaobírá planetou z nového filmu. Zatímco pouštní planetu Jakku uvidíme ve Star Wars: Síla se probouzí až 17. prosince, její videoherní verzi budeme mít k dispozici už od 1. prosince. To bude dostupná pro všechny, kteří si Battlefront předobjednali, zatímco ostatním majitelům hry se odemkne o týden později.

DLC The Battle of Jakku pojednává o důležité bitvě na vzdálené pouštní planetě, kdy Nová Republika konfrontovala odbojové jednotky Impéria. Časově je DLC zasazeno přesně 29 let před události filmu Star Wars: Síla se probouzí, těsně po bitvě o Endor. Ve hře budeme svědky toho, jak se z běžné pouštní planety stane vrakoviště velkých i malých lodí.

Krásně to dokládají dva nové artworky, kdy na prvním vidíme nouzové přistání obřího Star Destroyera, z jehož útrob proudí zástupy pěšáků a další jednotky. Artwork je takový jaký je úmyslně - má zobrazovat jakousi bitvu Davida s Goliášem. Na jedné straně gigantický Star Destroyer, na straně druhé maličké jednotky Rebelů.

Star Wars: Battlefront (DICE) zdroj: tisková zpráva

"Chtěli jsme znázornit bitvu, která vás naprosto pohltí ze všech směrů. Trosky padající z nebe pak jen dokreslují obrovskou bitvu, která se odehrává nad vámi. Na povrchu planety vidíte pozemní jednotky, ale taky X-wingy, jak se účastní bojů," napsal na oficiálním webu hry Anton Grandert, který se v DICE stará o concept arty.

Připomeňme, že Jakku není jediná lokace známá z filmů. Bojovat budeme na Hothu, Tatooine a podíváme se i na Endor. Z nováčků pak si pak ve hře užijeme doposud nepříliš známou planetu Sullust. Star Wars: Battlefront vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One 20. listopadu.

Nejnovější články