Slavné letouny v Heroes over Europe
zdroj: tisková zpráva

Slavné letouny v Heroes over Europe

5. 12. 2008 21:21 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Probojujte se od Londýna po Berlín v roli legendárních letců druhé světové války. + OBRÁZKY, TRAILER

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Poměrně populární arkádová simulace Heroes of the Pacific se svého nepřímého pokračování Heroes over Europe (HoE) sice dočká až v červnu příštího roku, fanoušci však jistě nepohrdnou několika novými informacemi o dostupné technice. Jak již jsme vás informovali v předchozí novince, zasednete do kokpitů více než čtyřiceti spojeneckých letounů, které svého času brázdily oblohu evropských bojišť a postavíte se v nich smrtící německé Luftwaffe. V období od roku 1940 do 1945 vás bude nepřítel nejednou převyšovat jak početně, tak technicky, toho se ale hrdinní letci z Británie, USA, Kanady a Nového Zélandu (během hry se zhostíte role hned několika pilotů) jen stěží zaleknou. Ostatně, Spojené království neubránili jen tak náhodou.

Hráči jistě ocení věrné modely takových klasik, jakými byly Spitfiry, Mustangy, či Boeingy B-17 alias Létající pevnosti. Objeví se ale třeba i méně známý bombardér Havilland Mosquito, přezdívaný Dřevěný zázrak. Ten se stal postrachem německých pilotů z jednoho prostého důvodu – díky své dřevěné konstrukci se mu rychlostí nevyrovnal žádný nepřátelský letoun. Chytíte se i kniplu archaicky vypadajícího Fairey Swordfish, který však klame vzezřením. Jeho letky v roce 1941 napomohly potopení bitevní lodě Bismarck, pýchy německého námořnictva. I této mise se ostatně ve hře sami zúčastníte.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Na každý nepřátelský letoun bude platit jiná taktika. Některým se bude stačit pověsit „za zadek“, jiné půjde likvidovat překvapivými přepady z oblaků, na německé bombardéry zase vystačí útok zvrchu, na místa nekrytá střílnami. Ačkoliv má být HoE spíše arkádou, než simulátorem, rozdíly se objeví i v ovládání jednotlivých letadel. Všechny budou charakterizovány třemi faktory: rychlostí, pohyblivostí a zbraňovou účinností. Efekt poznáte okamžitě - vrhat se střemhlav v lehoučkém Swordfishi bude úplně něco jiného, než ukočírovat divoké manévry ničivé B-17ky.

zdroj: Archiv


Heroes over Europe trailer

Podle novinářů, kteří dostali do rukou hratelnou verzi, je ovládání velmi jednoduché a intuitivní – všichni, kdo si ho oblíbili v Heroes over Pacific, budou spokojeni i zde. Hra vypadá skvěle i po grafické stránce, o čemž se ostatně můžete přesvědčit v traileru či na obrázcích. Zatím jedinou, ale zato velkou vadou na kráse, je nepřítomnost pohledu z pozice pilota. Léto je ale daleko a autoři z Transmission Games mají tak ještě spoustu času ho přidat.

Hrdinní letci z Heroes over Europe se vyřítí na PC, Xbox 360 a PS3 v červnu 2009 – více v našem předchozím zpravodajství.
zdroj: Gamespot

campercz

Nejnovější články