Shadowrun Online oživí legendární značku v prohlížeči
zdroj: tisková zpráva

Shadowrun Online oživí legendární značku v prohlížeči

13. 10. 2011 12:12 | Preview | autor: levis |

Oblíbené a dosti staré akční RPG Shadowrun se před mnoha a mnoha lety dočkalo remaku na SNES, později přišel podivný pokus v podobě (neúspěšné) multiplayerové střílečky pro Xbox 360 (a PC), a teď konečně míří Shadowrun na PC zase jako RPG. Sice jenom ve formě onlinovky, zato od vývojářů z Cliffhanger, kteří souběžně připravují i online adaptaci další staré značky - Jagged Alliance Online. Autoři prý tentokrát spolupracují s vydavateli původního pen-and-paper Shadowrunu, aby něčím nepobouřili hráčskou komunitu. A dobře dělají...

První oficiální newsletter k Shadowrun Online zmiňuje, že hra se momentálně nachází v preprodukční fázi a příští měsíc se její vývoj rozjede naplno. Po grafické stránce má jít o izometrickou 3D akci stejně jako v případě Jagged Alliance Online - dost kvalitní pro fajnšmekry, ale pořád ne "áčkovou", upozorňují vývojáři. Protože nový Shadowrun poběží v okně vašeho prohlížeče, kvalitnější engine by prý ani nesnesl. A jak se to bude hrát?

Samotná hra má obsahovat akční mapu, kde se svými přáteli budete podnikat jednotlivé mise (např. stealth infiltrace výzkumné továrny Renraku nebo vypnutí světel u hlídkového postu Aztechnology). Většinu této části hry má zabírat hackování, kouzlení a přestřelky, které se budou všechny odehrávat v reálném čase.

Druhá část hry bude probíhat na mapě City Overview a má se sestávat z plánování a důkladné taktické přípravy. Pokud má samotná mise proběhnout úspěšně, v této fázi hry budete muset využít svých kontaktů, skillů i zdrojů, abyste např. získali plány místa, uplatili stráže nebo našli slabost protivníka. A to přeci nezní špatně, ne?

Nejnovější články