Red Faction
zdroj: tisková zpráva

Red Faction

28. 5. 2000 0:00 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Red Faction - previewAutor: Falconer & jdPublikováno: 28.května 2000•Co znamená ten...


Red Faction - preview

Autor: Falconer & jd
Publikováno: 28.května 2000

Co znamená ten název?
Vše, co jsme doposud věděli o nové hře od Volition, bylo označení pracovním názvem FPS a měla to být střílečka z vlastního pohledu. Kromě toho jsme ze hry ještě viděli pár pěkných obrázků a kreseb. Poté na letošním E3 v Los Angeles Volition oznámili název hry a pár dalších detailů. Místo FPS se hra bude jmenovat Red Faction a podle informací, které máme, se může jednat o hru kvalit Half-Life. Toto odvážné tvrzení se pokusím obhájit v rádcích níže.

Příběh Red Faction bude jedním ze základních pilířů hry pro jednoho hráče. Ve vzdálené budoucnosti má obrovská korporace Ultor těžební stanici na Marsu. Vaše postava, dělník Parker, se už nemůže dále dívat na to, jak desítky lidí umírají kvůli pár vytěženým minerálům pro o nic se nestarající korporaci. S cílem vylepšit životní a pracovní podmínky na Marsu se Parker rozhodne dát dohromady partu lidí, která bude vzdorovat nátlaku korporace Ultror. Podle barvy planety se pojmenují se Red Faction a v naději lepších zítřků a ukončení těžby na Marsu začnou vzpouru.

Technologie Geo-Mod
Důvodem obrovského pozdvižení okolo Red Faction po E3 bylo především ohlášení jedné vlastnosti herního enginu Geo-Mod. To je příznačný název pro něco, co se lépe vysvětluje než programuje.

Pamatujete si například na Duke Nukem 3D, kdy jste stříleli na popraskané zdi a doufali, že za nimi najdete nějakou speciální zbraň nebo tajnou místnost
? Stručněřečeno, to je základ Geo-Mod technologie. Co když Vám řeknu, že v Red Faction budete moci cokoliv rozstřílet nebo alespoň poškodit, podle toho o jaký se jedná materiál nebo jak máte silnou zbraň. Každý z nás rád něco ve hrách ničí, nebo nemám pravdu? :) Každopádně, tato myšlenka není vůbec nová. Podobnou technologii oznámili kdysi dávno už 3D Realms v Prey, ale projekt byl odložen na neurčito. Do té doby než ho v 3D Realms znovu oživí, budou Volition s Red Faction první.

A co znamená tato technologie pro hratelnost
? Jednoduše: přidá to do hry něco, co redefinuje, jak se hrajou 3D akce z vlastního pohledu. Stačí si přečíst pár následujících příkladů, které jsme mohli zaslechnout od vývojářského týmu na E3:

- můžete zničit most, na kterém stojí nepřítel. Ten pak spadne společně se zřícenými troskami dolů do řeky.
- můžete vystřílet díru do stropu a nad vámi stojící nepřítel pak spadne dolů. Také střelba do zdi s dostatečně silnou zbraní může zabít někoho, kdo stojí na druhé straně.
- proud vody nebo lávy se může změnit v ničivou zbraň deformováním terénu ve směru, kde stojí nic netušící nepřítel. Proud vody můžete také použít k zablokování k únikové cesty. Avšak musíte mít na paměti, že takový proud vody je nevyzpytatelný a může se nakonec obrátit proti vám
:)
- někdo vchází do budovy: co takhle vymyslet něco originálnějšího, než jít za ním dovnitř a zastřelit ho? Máte-li velmi silnou zbraň, můžete zničit celou nebo alespoňčást budovy. Člověk vevnitř asi těžko přežije, když na něj spadne střecha a vy alespoň ušetříte čas.

Ačkoliv uvedené příklady budou jistě bomba v singleplayeru, budou se hodit i v síťové hře. V několika rozhovorech se developeři hry zmínili, že campování už nebude tak výhodnou strategií jako v jiných hrách. Například, pokud se schováte za kamenem, stačí pouhá jedna raketa a šutr je nenávratně pryč a vy stojíte tváři v tvář protihráči.

pokračování

Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva



Zvětšit

Nejnovější články