Přímočará akce Blue Estate vypadá jako barevnější Sin City
zdroj: tisková zpráva

Přímočará akce Blue Estate vypadá jako barevnější Sin City

10. 4. 2014 12:33 | Preview | autor: Ladislav Loukota |

Kolejnicové "rail" střílečky, v nichž jsme ovládali pouze pozici zbraně, zatímco postava chodila sama od sebe, sice mají nejlepší časy dávno za sebou, při sázce na povedený příběh a línou komunitu však stále nejsou bez šance. Na to sází i komiksově pojatá novinka od studia HESAW jménem Blue Estate. Tahle gangsterka ve stylu barevnějšího Sin City sice hráčům s PS4 a Xbox One mnoho volnosti nenabídne, obrázky z ní však možná hratelnost jedné kolejnice solidně vynahradí.

Hra Blue Estate vychází ze stejnojmenného komiksu, o kterém jsem v životě neslyšel, mohu však přetlumočit, že byl pro své kvality dokonce nominován na Eisner Award! Samotný komiksový Blue Estate navíc rozhodně působivou obálku:

Blue Estate zdroj: tisková zpráva

Zatímco v komiksové předloze jde o příběh soukromého očka, které se ve snaze ohromit otce policistu připlete k aférce druhořadé hollywoodské hvězdičky a podívá se tedy do "světa striptérek, gangsterů a různých budižkničemů" (více zde), popis děje herní adaptace sází na trochu jinou hlavní postavu – masově vrahounského psychopata a shodou okolností i syna vůdce losangeleského podsvětí, Tonyho Luciana.

Tony má zrovna žně, mafiánské gangy spolu právě vedou válku kvůli jisté unesené ženštině, přirovnávané popisy k Heleně Trojské (kdo všechno toho Homéra ještě nevykrade). Momentky s Tonym pak doplní i druhá hratelná postava Clarence, veterán Navy SEALs, který má Tonyho odklidit z povrchu zemského.

Blue Estate zdroj: tisková zpráva

Hratelnost Blue Estate sází na autonomní pohyb postavy, kdy hráč ovládá pouze zaměřovač, jak už ostatně bývá u rail stříleček zvykem. Hra proto spoléhá především na masivní arzenál, který jedním dechem doplňuje i povedená vizuální stylizace.

Blue Estate k ovládání využívá pohybových ovladačů Kinect a kamerky PS4. Že by další pokus o seriozní hru, která využije pohybové ovladače a nešlape jen v bezpečné zóně zvířátek a sportů? Více podrobností najdete na oficiálním webu hry, kde si můžete zakoupit i prolog hry na PC, k jehož hraní ale potřebujete ovladač Leap Motion. Právě z PC ukázky pochází i video, které se válí někde okolo. O vydání plné verze na PC bohužel zatím nehovoří tvůrci z HESAW ani vydavatel z Focus Home.

Nejnovější články