Postapokalyptické Japonsko v Tokyo Jungle
zdroj: tisková zpráva

Postapokalyptické Japonsko v Tokyo Jungle

27. 9. 2010 15:15 | Preview | autor: levis |

Mnohaletá zkušenost z japonské Tokyo Game Show mluví jasně: rok co rok se mezi všemi těmi áčkovými, béčkovými či pouze japonskými tituly objeví i něco naprosto ztřeštěného - a právě tou hrou byla letos Tokyo Jungle neboli nový odvážný projekt od Sony.

Jestliže v něm čekáte nástupce dnes už skoro zapomenuté Afriky, asi vás zklame, ačkoliv v téhle hře se pravda zhostíte role německého špice - no ano, té chlupaté malé potvory, kterou by možná leckdo na první pohled ani neidentifikoval jako psa. Jenomže namísto malé zvířecí reality show se tentokrát podíváte do postapokalyptického Tokia, na které zaútočila všechna možná monstra a pouze váš německý špic, hrdina ze všech nejnepravděpodobnější, může pomstit lidstvo. Že poteče krev snad netřeba dodávat.

Žánrově je tu řeč o plošinovce s určitou porcí boje, stealth a akrobacie. Jakmile se zhostíte svého pejska, který je pro všechny případy navlečen v záchranářské oranžové vestě, hra vás nasměruje k prvnímu tutorialu: na jeho konci špic úspěšně uloví nebohého králíčka a s mlaskáním si pochutná na vnitřnostech. Po pár podobných úkolech, nad kterými by se ochráncům přírody a milovníkům zvířat rychle udělalo mdlo, je nakonec krvežíznivý německý pejsek postaven pod spadlý mrakodrap tentokrát s čistě šlechetným úmyslem: přeskakovat jednotlivé části a úspěšně se dostat až na druhou stranu. Že při tom špic zakousne několik kuřat se i tady rozumí jen tak mezi řečí.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

V samotném závěru vývojářského dema čekal pejska ostrý souboj s pouličními kočkami, které se lišily hlavně svojí velikostí a sílou. Zatímco ty první chlupatý čoklík ležérně odhodil prackama, s poslední kočkou zhruba čtyřikrát tak velkou jako její předchůdkyně už to tak snadno nešlo; teprve po notné chvilce bojování špic pochopil, že kočku musí udeřit do hrudníku a v nestřežené chvilce ji jednoduše vykousnout srdce z těla. Což je prozatím tak všechno, co se o téhle hře ví. Jestlipak si v ní půjde zahrát třeba i za jiná zvířata?

Tokyo Jungle vyjde pro PlayStation 3 někdy příští rok, oficiálně byla podobně jako Afrika zatím potvrzena jen pro Japonsko, což ale ještě nic neznamená. Dokud se proti vydání nepostaví Greenpeace nebo nějaké spolky na ochranu zvířat, naděje stále žije.

Nejnovější články