Portal 2 se dvěma konci a hráčskými mody pro PC i konzole
zdroj: tisková zpráva

Portal 2 se dvěma konci a hráčskými mody pro PC i konzole

25. 1. 2011 14:30 | Preview | autor: levis |

Nadcházející logická akce Portal 2 bude mít podle všeho dva konce: jeden pro klasickou singleplayerovou kampaň, druhou pro kooperativní mód. Scénárista hry Chet Falliszek nicméně v rozhovoru s Videogamer slíbil, že na obou koncích vás čeká něco výjimečného. Falliszek v interview také zmínil vybalancování hry, která by neměla být příliš těžká pro nováčky a přitom by si nad ní i hráči prvního Portalu měli lámat hlavu. "Ale mrzelo by nás, kdyby si lidé museli oba konce hry hledat na Youtube," říká Falliszek v narážce na volbu obtížnosti.

Asi nepůjde jen tak o něco obyčejného, vždyť závěrečné titulky prvního Portalu si na Youtube přehrálo přes pět milionů uživatelů. Obecně se má za to, že by konec hry mohl obsahovat novou skladbu od Jonathana Coultona, který pro původní Portal složil hitovou písničku Still Alive a jejíž "pokračování" Valve slíbili i v soundtracku k Portal 2.

A ještě jedna dobrá zpráva na konec: podle Falliszeka bude hra na všech třech platformách podporovat uživatelský obsah. Nástroje pro tvorbu modů budou nicméně obsažené pouze v PC verzi hry, a to kvůli závislostem na systémových knihovnách Windows. Všechen obsah, který za pomocí těchto nástrojů vznikne, si ale bez nutnosti dalších portů nebo úprav stáhnou i majitelé verzí pro Xbox 360 nebo PlayStation 3, kde tento obsah zastřeší služba Steamworks.

Nejnovější články