Off-roadové závodění v Colin McRae: DIRT
zdroj: tisková zpráva

Off-roadové závodění v Colin McRae: DIRT

22. 3. 2007 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

V červnu se má na herním trhu (konzole Xbox 360 a PC) objevit další díl v rámci tolik populární závodní série (verze pro PS3 bude následovat brzy poté), protentokrát s názvem Colin McRae: DIRT.

Do nabídky zdejšího závodění, v níž bude k vidění také "rally cross", "crossover", "rally raid" či "hill climb" přibude ještě americká soutěž CORR (Championship Off-Road Racing), kde se deset jezdců bok po boku v nesmírně agresivním podniku snaží co nejrychleji dostat do cíle. Nejenom v tento moment oceníte mód záznamu, resp. opakovačky závodu, který s příjemnou možností dynamických změn kamerového nahlížení na závodní dění a soustředěním se na vybrané momenty umocní prožitek z téhle akce. Akce plné spektakulárních karambolů na 60-ti různých tratích, spektakulárních třeba z toho důvodu, že se tady počítá s poškozením vašeho stroje, co nemá mít jenom vizuální rámec a bude se týkat též interiéru. Což znamená, že skutečně fatální havárie pro vás může znamenat definitivní konec v jinak dobře rozjetém závodu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Vyjma řady licencovaných tratí se dočkáte i licencovaných vozítek, těch tu má být dokonce více, než v jakémkoliv z předchozích dílů, nějakých 50 různých strojů na výběr. A když říkám různých znamená to, že se budou i jinak ovládat a budou mít odlišné jízdní vlastnosti. Ve 12-ti specifických kategoriích naleznete i klasické vozy minulosti jako Lancia Stratos nebo nejnovější Colinův R4 prototyp s náhonem na všechna kola. Díky shora citované nabídce soutěží se konečně nadějete přímého soupeření, kdy je na startu více pilotů a aut naráz, přičemž tito se údajně mají chovat nesmírně dravě a nedají vám ani metr tratě zadarmo. Té tratě, na níž se má nacházet spousta věcí s unikátní fyzikou, která bude realisticky reagovat na vaše řidičská faux-pas. Ale zatímco takové reklamní panely či malé stromky snadno a bez velkých vrásek zničíte, přímý náraz na nevelký balvan ve špatné rychlosti a se špatným autem může mít na vašeho plechového miláčka skutečně devastující účinek. Během hraní nechybí ani spousta působivých efektů, jako je simulace proudění vzduchu, resp. vítr, který si realisticky pohrává nejenom s různými praporci, ale i výfukovými plyny.

Colin McRae DIRT má nabídnout mix realismu a arkádového automobilového zápolení, díky čemuž by hra měla být snáze přístupná masám než hardcore simulátor. Tvůrci přitom pamatují na volbu obtížnosti (několik stupňů nastavení), kterou lze v průběhu hraní hlavního kariérního režimu upravovat dle vlastních preferencí. Pokročilí hráči tak zde naleznou několik desítek separátních tuningových voleb pro upravení parametrů vozu před jeho vyjetím na trať, na níž nemají chybět ani rady samotného Colina McRae. Onen zmiňovaný kariérní režim obnáší téměř sedm desítek akcí, z nichž každá sestává z nějakých sedmi závodů. Příjemné na tomhle mát být, že je na vás, v jakém pořadí tyto podstoupíte, mnohem méně příjemným je fakt, že tu z nějakého důvodu absentuje online multiplayer. Způsob soupeření s konkurencí z celého světa se má odvíjet pouze srovnáváním časů, tady také na checkpointech. V závěru snad jen poznámka pro fajnšmekry, že hra bude pochopitelně podporovat force-feedback volanty, jak to v tomto případě ale přesně bude u PS3 verze opravdu netuším.
zdroj: GameSpot, PR

mart

Nejnovější články