O moc a vliv nad městem Glass soupeří v Mirror’s Edge Catalyst tři frakce
zdroj: tisková zpráva

O moc a vliv nad městem Glass soupeří v Mirror’s Edge Catalyst tři frakce

18. 3. 2016 13:59 | Preview | autor: Adam Homola |

Základní premisu příběhu nám nedávno načrtl příběhový trailer, ale teď vývojáři aktualizovali webové stránky nadcházejícího Mirror’s Edge Catalyst a s tím přišly nové údaje. Faith a její kolegové jsou nyní stranou a do popředí vstupují jednotlivé městské oblasti a frakce, které město buď ovládají, nebo se ho snaží rozložit.

Mirror’s Edge Catalyst se odehrává ve třetím největším městě Cascadie, Glass. Vy se ve hře v Glass podíváte například do čtvrti Anchor, která patří mezi ty nejbohatší oblasti se spoustou mrakodrapů, nejmocnějších korporací a nejlepších nočních klubů. Mladí lidé z celého Glass jezdí za nočním životem a nakupováním právě do Anchoru.

Podobně hektické je renovované a zmodernizované centrum města Downtown. Tam najdete ulice plné lidí, spoustu obchodů a turistických atrakcí. Mezi ně lze zařadit i budovu Elysium Corporation. V Downtownu je zároveň nejčastější výskyt Runnerů, kteří běhají po střechách a vůbec spolu závodí ulicemi města.

The View je pak kontrastem pro Anchor i Glass. Jde o prosperující rezidenční oblast, jakousi pomyslnou poslední zastávkou předtím, než dostanete pozvánku do Sky City. V The View se můžete procházet na pláži, pořádat pikniky a vůbec si užívat čas s rodinou, pokud nejste zrovna všemi hledaný Runner.

zdroj: Archiv

Těm život znepříjemňuje Conglomerate, který šéfuje celému městu. Conglomerate se skládá ze třinácti korporací, ale nejedná se o jedinou frakci ve městě. Druhou jsou již zmínění Runneři – speciální skupina dobrovolníků, kteří se rozhodli postavit systému a nabýt součástí mašinérie Conglomerate. Runneři žijí na střechách, kradou a dělají kurýry pro bohaté, co si je mohou dovolit. Jednotky KurerSec je sice papírově neutralizují na potkání, ale někteří prý tvrdí, že po Runnerech nejdou tak, jak by měli.

Třetí a poslední frakcí je Black November. Odboj pod vedením Rebeccy Thane, bývalé šéfky protestujících, která se po listopadových nepokojích před téměř dvaceti lety uchýlila k násilným metodám. Black November dělají pro terorizování autorit a podněcování revoluce co je v jejich silách. A do takhle rozkouskovaného města vstoupíte 26. května na PC, PlayStation 4 a Xbox One v kůži Faith vy. A jak už to tak bývá, až z města „vystoupíte,“ bude zřejmě dost jiné.

Nejnovější články