Ne všechny bossáky v Deus Ex: Mankind Divided půjde ukecat
zdroj: tisková zpráva

Ne všechny bossáky v Deus Ex: Mankind Divided půjde ukecat

12. 8. 2015 17:35 | Preview | autor: Adam Homola |

Nedávno Aleš psal, že v Deus Ex: Mankind Divided půjde ukecat i bossy. Sami vývojáři se ale velice rychle podivili, kde se informace vzala a ihned se jali všechno uvést na prvou míru. Prý totiž došlo k nějakému komunikačnímu šumu a informace o tom, že se můžete vyhnout fyzické konfrontaci s kterýmkoliv bossem prostým tlacháním, jednoduše není pravdivá.

Na videu z průchod misí z letošní E3 jsme mohli jeden povídací souboj s bossem vidět, který lze absolvovat bez fyzické konfrontace. Jenže tato dialogová scéna je do jisté míry výjimečná, protože ne každý souboj půjde vyřešit slovíčkařením. Ve hře tak budou dva typy soubojů s bossy: jedni půjdou ukecat, zatímco druzí vás poslouchat nebudou a chtě nechtě se pak s nimi musíte pustit do křížku.

Rozhodně to ale neznamená, že by se měl opakovat průšvih z Deus Ex: Human Revolution, kde jste museli bosse ustřílet i v případech, kdy jste celou hru investovali všechny body do tichého postupu, hackování a konverzací. Fyzické konfrontaci se tak v Deus Ex: Mankind Divided u některých bossů nevyhnete, ale budete ji moct vyřešit stealth způsobem. Každého takového bosse se navíc můžete zbavit i nenásilnou cestou, není nutné ho hned zabíjet.

zdroj: Archiv

Vývojáři v rozhovoru s britským Eurogamerem přirovnali princip nových soubojů s bossy k souboji s prvním bossem v Deus Ex: Human Revolution Director's Cut. Tam už byli bossové upravení a konkrétně toho prvního šlo zabít nepřímo. Stačilo se mu schovat a využít k jeho likvidaci prostředí, nikoliv přímo zbraně.

Absence možnosti "prokecat" se celou hrou bez jediného konfliktu nás trochu mrzí, ale když půjdou bossové vyřešit i stealth způsobem a nebudeme je muset zabít, tak je to pořád krok lepším směrem oproti Human Revolution. Nebudete totiž nuceni do úplně jiného stylu hraní, než který praktikujete po celý zbytek hry, jako tomu bylo bohužel v minulém díle.

Nejnovější články