Mass Effect? Shattered Steel? Další nápověda k nové hře BioWare
zdroj: tisková zpráva

Mass Effect? Shattered Steel? Další nápověda k nové hře BioWare

18. 11. 2010 9:59 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Pokud vás také zaujal velmi důmyslný teaser BioWare na chystanou hru, který předvedl jediného vojáka, jenž možná třímá pušku (ač starou, přesto nejlepší) Incisor z Mass Effectu 2, jistě vás bude zajímat i druhá nápověda, kterou BioWare umístil na svůj Twitter.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Obrázek, který vidíte u článku je binárním kódem, který říká: 001101010011010100101110001110000011010000110101, což se rovná 55845, což pro změnu je atomová váha železa. (na rovinu, tenhle výpočet patří RPS)

Co tím chce BioWare říci? Část úvah směřuje ke stařičké hře Shattered Steel. Může železo vést k oceli? Je to otázka, zda voják s puškou nevylézá ze zničeného mecha, který je Shattered Steel plný. Nicméně, aby nám to BioWare ještě více zamotali, uveřejnili druhý kód, který udává -128,5 stupňů Fahrenheita, což by odpovídalo nejnižší naměřené hodnotě teploty na planetě Zemi – což se událo na polární stanici Vostok. To rozvířilo další vlnu spekulací.

Opusťme však na chvíli Shattered Steel (byť by teoreticky mohla teplota nahrávat úvaze o tom, že má symbolizovat teplotu při níž se tříští ocel, tedy Shattered Steel) a zkusme se podívat na alternativu, že jde o další z dílů Mass Effectu. Vostok je planetární soustava v tomto universu. V soustavě se nachází čtyři planety a jeden asteroid. Na asteroidu se nachází velké ložisko drahých kovů. Ještě zajímavější je fakt, že na druhé planetě Nodacrux se nacházela základna ExoGeni, která byla cílem jedné z misí a dějově byla propojena s planetou Feros, jejíž název velmi nápadně připomíná ferrum, tedy železo.

A ještě více k Vostoku. Program Vostok byl sovětský projekt, který vedl k prvním letům do vesmíru. Pokud bychom tedy byli ve vesmíru Mass Effectu, mohli bychom najít reference jak na první cestu do vesmíru a tedy potenciální střet, Válku prvního kontaktu, tak možná k oddělené dějové lince, jež by se mohla točit buď kolem dané planetární soustavy a nebo ExoGeni.

Server Kotaku navíc přišel s informacemi, které potvrzují jeho domněnku, že půjde o multiplayerovou hru z universa Mass Effectu. Bioware Montreal prý hledal multiplayerové programátory, kteří by přenesli hru s ryze singleplayerovým zážitkem do multiplayeru. Ke společnosti se pak skutečně přidal designér Manveer Heir z Raven Software, který má zkušenosti s multiplayerovými střílečkami. Greg Zeschuk navíc prohlásil, že her z prostředí Mass Effectu bude víc a budou mimo hlavní dějovou linii hry.

Tak co nás čeká? Singleplayerový spin-off? Multiplayerová řežba? Bude to třeba vyobrazení bojů o Shanxi, kde se lidé střetli s Turiany? Nebo jsme vedle a znovu se vrátí Shattered Steel? A nebo něco úplně jiného?

Nejnovější články