Mad Max láká na unikátní svět, upravitelnost a drsnou akci v autech i mimo ně
zdroj: tisková zpráva

Mad Max láká na unikátní svět, upravitelnost a drsnou akci v autech i mimo ně

10. 8. 2015 14:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Avalanche budou mít letos plodný rok. V prosinci vyjde očekávané Just Cause 3, ale ještě předtím se dočkáme šíleného Maxe. Mad Max vyjde už za měsíc a pokud jste vývoj hry příliš nesledovali, je pro vás aktuální nové video ideálním materiálem. Producent z Avalanche Studios v něm totiž hru zevrubně představí a to od ježdění, soubojů, misí, až po objevování nových zákoutí mapy.

Mad Max vždy stál a padal na autech a ani tentokrát tomu nebude jinak. Souboje v autech budou velkou a důležitou součástí celé hry, s čímž jde ruku v ruce upravitelnost vozidel a možnost upgradovat jejich jednotlivé části. Jenže tady si musíte dát trochu pozor. Každé vylepšení, každá další hračka navíc má i své vedlejší účinky. Jde například o hmotnost a tak pokud na auto navěsíte spoustu zbraní a velké brnění, budete sice jako tank, ale zase se vám bude hůř jezdit, zatáčet a vůbec půjde manévrovatelnost a rychlost do kopru.

Jakkoliv je tedy cílem jiných her nasázet na auto co nejvíc věcí a co nejvíc vylepšení, tady na to musíte jít trochu s rozumem a vyladit si všechny věci na autě tak, abyste z toho vytěžili maximum, ale neměli zároveň těžkopádný nepojízdný tank. Na druhou stranu vás nečeká žádné překvapení, nebo nestandardní postup, při objevování světa. Tvůrci se tady očividně nenamáhali vytvořit něco nového a jednoduše obšlehli formulku známou z Assassin's Creedů, nebo třeba z Far Cry.

Jakmile přijedete k určitému stavení u kterého je horkovzdušný balón, nastává klasická situace. Zbavíte se potenciálních nepřátel, nasednete do balónu a necháte se vynést nahoru. Najednou se vám odemkne mapa dané oblasti, na které vyskáčou všechny ty tečky: mise, body zájmu, různé zajímavosti apod. Tedy identická mechanika jako věže v Assassin's Creed. Pěstní souboje také vypadají velmi povědomě - berou si nemalou inspiraci z Batmanovských her.

Pokud jste byli před pár měsíci v kině na hodně povedeném filmu Mad Max: Zběsilá cesta, můžete se těšit na stejnou atmosféru, ale víceméně nic jiného. Vývojáři sice s tvůrci filmu konzultovali, ale nabídnou jiné postavy, jiné oblasti, jiná auta, jiný příběh atd. Neřítí se tak na nás typická filmová hra, ale projekt, který s nedávným filmem sdílí atmosféru, vizuály a vyznění, což by teoreticky mohlo stačit.

Avalanche sice nejsou známí pro své výborné příběhy, ale pro odvázanou hratelnost Just Cause, což by tady mohlo skvěle sedět. Mad Max vyjde už 1. září na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články