Infinite Pixels bude "Minecraftem ve vesmíru"
zdroj: tisková zpráva

Infinite Pixels bude "Minecraftem ve vesmíru"

16. 5. 2013 14:17 | Preview | autor: Ladislav Loukota |

Pomalu ale jistě začíná být zřejmé, že sandboxové explorační hry z vesmíru se staly čímsi jako jsou zombie střílečky – tedy novým, separátním žánrem, který bude natolik početně zastoupeným, až to jednoho začne iritovat. Máme tu tak perfektně vypadající Starforge, strategickou Limit Theory i monstrozní Planet Explorers. A teď i Infinite Pixels. Stejně jako předešlé žánrové pokusy, i Infinite Pixels lze popsat jako "Minecraft ve vesmíru", tentokrát to však pro maximální rozkostičkovanost platí doslova.

Hru vyvíjí dvojice nicaragujských bratrů a momentálně začala crowdfundingovou kampaň na IndiegoGo. Koncepčně hra slibuje jak možnost potulovat se kosmem, tak i navštěvovat planety a budovat zde základny napájející další hvězdoplavby. Otázkou je, nakolik má Infinite Pixels šanci uspět ve výše zmíněném ostrém konkurenčním prostředí. 

Proti hře lze totiž mít v jejím současném stavu různé objektivní výtky – třebas skutečnost, že povrch planet nepůsobí jako povrch planet (ani v rámci minecraftovské pixel-artové stylizace). Stejně tak pro simulování vesmírných kolumbiád by nejeden hráč asi raději sáhl po nyní již prakticky hotovém Kerbal Space Program. A v neposlední řadě, Infinite Pixels je velmi podobná hře Diversitas, která se také aktuálně snaží uspět na Indiegogo – a ze svého cíle 25 tisíc dolarů vybrala zatím skvělých 95 babek.

Infinite Pixels je však zatím v rané verzi a leccos z výtek se tak může změnit. Nebo nemusí. Aktuální crowdfunging hry i její stránka na Greenlightu alespoň prozatím hýří olbřímími ambicemi vývojářského dua.

Nejnovější články