Far Cry 4 vás zve videem do Nepálu a vysvětluje hraní kooperace zdarma
zdroj: tisková zpráva

Far Cry 4 vás zve videem do Nepálu a vysvětluje hraní kooperace zdarma

25. 7. 2014 13:11 | Preview | autor: Adam Homola |

Pamatujete ještě na E3, kdy Sony oznámila, že Far Cry 4 budete moct hrát i když jste si hru nekoupili? Stačí když vás do hry pozve kamarád, který si ji koupil. Víc detailů nám tehdy Sony neřekla. Teď ale díky Comic-Conu a šéfovi vývoje Alexi Hutchinsonovi víme, že bude hodně záležet na vlastníkovi hry. Jakmile vás do hry pozve, můžete se po Himálajích prohánět zadarmo, ale když to vašeho kamaráda přestane bavit, máte utrum.

Jakmile to totiž majitel hry vypne, musíte se buď odlogovat, nebo si hru koupit. Nemůžete pokračovat v hraní, když váš hostitel zmizí. "Inspiraci jsme brali z éry Super Nintenda a způsobu, jakým jste tehdy hry zkoušeli - přišli jste ke kamarádovi domů, sedli jste na gauč a hráli jste. A hráli jste tak dlouho, jak dlouho vás tam nechala sedět jeho máma. Jakmile řekla že byste měli jít domů, byl s hraním konec," řekl Hutchinson, jak reportuje Polygon.

Jestli to bude ještě nějak omezené ze strany Ubisoftu přesně nevíme - teoreticky byste se mohli s kamarádem domluvit na celodenní akci a hrát Far Cry 4 celé odpoledne. Samozřejmě hru jako multiplayerový parťák ale projít nemůžete. Pokud se takto ke kamarádovi připojíte, vypnou se všechny příběhové mise a vy mu budete dělat v podstatě jen support v roli Hurka. Pořád je to ale skvělá nabídka a parádní způsob, jak si Far Cry 4 alespoň trochu osahat zadarmo.

zdroj: Archiv

Far Cry 4 sice vychází až 18. listopadu, ale tvůrci se rozhodli pro vydávání série vývojářských deníčků už teď. Jenže pozor, tentokrát se nejedná o další typický vývojářský deníček o tom jak se dělaly textury, jak se designovaly úrovně apod. Ubisoft k tomu přistoupil mnohem zajímavěji a několik vývojářů poslal přímo na terénní výzkum do Nepálu. O hře samotné se tak v přiloženém videu nedozvíme prakticky nic nového. Zato ale nahlédneme přímo do místa dění, což je mnohem zajímavější, než koukat na další z řady zaměnitelných videí ze studia.

zdroj: Archiv

A pokud se chcete na místo dění podívat sami, měli byste si důkladně prohlédnout tohle video a možná začít trénovat. Ubisoft uspořádal soutěž s názvem Quest for Everest, kdy jednoho šťastlivce nechá pořádně vyškolit a vytrénovat, vybaví ho "speciálním zařízením" které zvládne fungovat i v těch nejnáročnějších podmínkách a pošle ho na Everest. Tam si pak na onom zařízením budete moci zahrát Far Cry 4 a stát se tak prvním člověkem, který si na Everestu zahrál hru. Hraní Far Cry 4 na Everestu je jedna věc, ale ten výlet? Skvělý nápad!

Nejnovější články