Co přinesla tiskovka k Zaklínači 2?
zdroj: tisková zpráva

Co přinesla tiskovka k Zaklínači 2?

19. 11. 2010 19:45 | Preview | autor: levis |

CD Projekt dnes uspořádal velkou tiskovou konferenci k Zaklínači 2, na jejímž začátku potvrdil květnové datum vydání a oznámil, že hra vyjde v celkem jedenácti jazycích, z nichž pět bude nadabovaných, čeština mezi nimi samozřejmě chybí. Spolu s tím byla zároveň přiblížena premiérová edice hry, která obsáhne např. stostránkovou příručku k hraní, DLC dle cílového regionu nebo extra předměty ve hře (pamflet, prokletou minci) a také edici sběratelská, kterou doprovodí obsáhlý artbook, pět herních kostek, samolepky, kartičky, DLC a další. Není bez zajímavosti, že internetový server Gog bude hru prodávat bez DRM ochrany a podobně jako Steam dokonce i s desetiprocentní slevou - více o obsahu jednotlivých sběratelských edic naleznete zde.

Druhá část prezentace už probíhala přímo ve hře, konkrétně během mise, v níž musí Geralt utéct z vězení. Pomocí nového systému dialogů nejprve vláká stráže do své cely, pak si to s nimi rozdá v pěstním souboji a teprve posléze se dostane zpět ke svému meči. Cesta na svobodu vede buďto klasickou "rubací" cestou, kdy Geraltovi, nyní už vyzbrojenému mečem s magickou runou, nesmí stát nic v cestě, anebo lze také zvolit alternativní stealth postup, našlapovat potichu, zabíjet nepozorovaně a vyhýbat se konfliktům. Jak to probíhalo?

Během hraní Geralt např. vypil lahvičku Cat Eye Potion, díky níž může vidět ve tmě a přes zdi, jiný podobný lektvar zase v hrdinově vidění zvýraznil ta místa, kde by neopatrný pohyb mohl potenciálně vyvolat příliš rušivé zvuky a upozornit tak stráže (např. loužičky vody skryté v temných rozích). Tyhle drobnosti se vyplatí nepodceňovat, protože umělá inteligence protivníka je v Zaklínači 2 zvlášť vyvinutá a dovede reagovat právě třeba i na zvukové podněty.

V jednu chvíli Geralt potkal dalšího vězně a v následném dialogu jej mohl požádat, zda by se k němu přidal. Tento scénář se opakoval na několika místech, takže je zjevné, že z vězení povede cesta na mnoho způsobů; někteří vězni vám ukáží tajné chodbičky nebo zkratky, s jinými budete muset jednoduše lézt přes překážky nebo skákat přes propasti. V samotném konci předváděčky pak došlo ještě na souboj s bossem, konkrétně velitelem armády, který si do bitvy povolal nějaké ohnivé démony. Na pozadí scény přecházely stovky příšer, Geralt s velitelem stáli obklopeni salvou ohnivých šípů a fireballů - a pak se váš nepřítel v nejméně vhodnou chvilku proměnil v obrovské tornádo. No, v květnu zkrátka bude dusno.

Zaklínač 2 vyjde 17. května 2011 pro PC.

Nejnovější články