CCP předělává Dust 514 pro PC pod pracovním názvem Project Legion
zdroj: tisková zpráva

CCP předělává Dust 514 pro PC pod pracovním názvem Project Legion

2. 5. 2014 19:30 | Preview | autor: Adam Homola |

MMO střílečka Dust 514 zasazená do univerza EVE se radikálně změní, ale hlavně se v nové podobě konečně dostane i na PC. CCP hru představili s pracovním názvem Project Legion na svém Fanfestu, a přestože neoznámili datum vydání a obecně zveřejnili jen pár základních informací, vypadá nástupce Dust 514 už nyní slibně.

Na Project Legion se doposud pracovalo v Šanghaji po dobu několika málo měsíců, takže je zatím všechno čerstvé. Jestli se změny promítnou i do PS3 verze, nebo jestli se chystá verze pro PlayStation 4, je rovněž ve hvězdách a CCP na to nemají žádnou jasnou odpověď.

Stejně jako v EVE Online, i v Project Legion budou pohánět onlineový svět hlavně hráči - můžete se přetahovat o jednotlivá území, ale i o celé světy. “Chtěli jsme se vrátit ke kořenům firmy. MMO, sandbox, FPS. Jak můžeme vybudovat nástroje a pak je předat komunitě, aby si s nimi udělala vlastní meta hru?” položil si řečnickou otázku Julien Bourbonnais, hlavní designér Project Legion, jak reportuje IBT.

Project Legion zdroj: tisková zpráva

Project Legion má být free to play a jakkoli z ní CCP nechtějí mít triviální střílečku, rádi by zacílili na výrazně větší skupinu hráčů, než jakou v současné době oslovuje EVE Online. Hlavně by se nemělo jen a pouze střílet. Hra bude stavět na sociálním chování hráčů, na lootování, vyhýbání se dronům a podobných, ne nutně ryze akčních prvcích.

Vzhledem k zamýšlené cílovce, ale také s ohledem na hardcore hráče obecně, si budou dávat vývojáři velký pozor na mikrotransakce: “Chceme, aby hráči byli ochotní utrácet peníze. Ale rozhodně nechceme, aby si lidé mysleli, že musí utrácet peníze kvůli lepšímu zážitku nebo výhodám. Chtěli bychom vybudovat něco, co bude fér pro všechny. Nemůžeme si dovolit být chamtiví, nemůžeme si dovolit aby to bylo pay-to-win, protože pak by lidi okamžitě odešli,” dodal Boubonnais.

Project Legion zdroj: tisková zpráva

Jestli se hra přesune ze stádia “projekt” po pár měsících vývoje do stavu kdy budeme moci hovořit o plnohodnotné hře, se ještě uvidí, jak uvádí Polygon, kde se můžete podívat na prvních pár záběrů.

Podle vývojářů hodně záleží na reakcích fanoušků a jejich ohlasu, ostatně jako u všeho co CCP dělají. Reakce hráčů na první informace však byly nadšené, a tak je životaschopnost Project Legion reálná. Budou to především hráči, kdo určí směr staronového pokusu o first person akci ze světa EVE Online.

Nejnovější články