Brazílii v Civilization VI povede Petr II. Brazilský s unikátní lodí a karnevalem
zdroj: tisková zpráva

Brazílii v Civilization VI povede Petr II. Brazilský s unikátní lodí a karnevalem

3. 8. 2016 18:26 | Preview | autor: Adam Homola |

Představování jednotlivých národů nadcházející Civilization VI pokračuje jihoamerickou Brazílií, kterou ve hře povede Petr II. Brazilský. Ten byl druhým a posledním vládcem velkého brazilského císařství, které se rozkládalo na území současné Brazílie a Uruguaye. Byl to vladař oddaný svému lidu, s velkým srdcem a nechutí k monarchii, která ho okradla o dětství. Jeho velkodušnost je ve hře i speciální schopností, díky které dostanete po rekrutování některé z talentovaných osobností několik bodů zpátky.

Petra II. Brazilského svého času sesadil vojenský puč a bývalý vladař musel prchnout do Evropy, kde zůstal až do své smrti roku 1891. V Civilization VI se podobné věci obávat nemusíte, pokud svůj národ povedete správně. To obnáší například stavění měst poblíž deštných pralesů, z nichž pak všechna městská políčka těží speciální bonusy.

Roli unikátní jednotky zde plní Minas Geraes, jedna ze dvou unikátních bojových lodí, postavených speciálně pro brazilské námořnictvo hned na počátku 20. století. Minas Geraes měla Brazílii chránit jako jednu z mezinárodních mocností a ve své době spustila jihoamerické předhánění se ve zbrojení. Ostatní státy se jí chtěli vyrovnat, protože díky ní byla Brazílie považována za silnou námořní moc.

zdroj: Archiv

Dalším brazilským unikátem je speciální čtvrť Street Carnival, kdy můžete postavit kus „ulice“, na které pak probíhá karneval. Ten je známý po celém světe pro své výrazné kostýmy, tance i atmosféru a do některých částí země dokáže přilákat miliony lidí. Ve hře pak má praktickou funkci v bonusových bodech pro talentované osobnosti (Great Person). Civilization VI vyjde už 21. října na PC.

Nejnovější články