Braňte svou pevnost ve Fistful of Gold
zdroj: tisková zpráva

Braňte svou pevnost ve Fistful of Gold

19. 11. 2002 22:22 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Fistful of Gold má být především real-timeovou strategií, ale najdeme v ní i adventurní a RPG prvky.

Vše se odehrává v období středověku, který je však až nápadně ovlivněn westerny. Duely na život a na smrt, speciální zbraně, osamělí jezdci. Pokud bychom měli ve zkratce nastínit příběh, začal by asi smrtí krále, po které nastal v zemi chaos a vypukla občanská válka. Jak už to bývá, někteří se pokoušeli urvat pro sebe, co jen šlo, snahy jiných se spíše upínaly k obnovení společenstva. Tak vzniklo také několik miniaturních států či spíše jen opevněných měst, z nichž si každé velmi tvrdě hájí svou existenci. "Nejlepší obrana je útok", hlásí hra a v tomto duchu do ní také nejspíše vstoupíte. Může se tak zdát, že ve Fistful of Gold půjde jen o tyto šarvátky, ale opak je pravdou. Postupem času se postavíte proti mnohem horšímu nepříteli, než jsou námezdní vojáci vašich sousedů. Bude jím krutý vládce všemožných kreatur zvaný Death Chill, jehož zájmem je vládnout celé zemi. Právě útok na jeho zámek má celou hru uzavřít.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Již v úvodu jsme naťukli i přítomnost RPG. Vyvíjet se nebude pouze hlavní hrdina, ale i postavy, které si najme na splnění určitých úkolů. Zdokonalovat se budou především v boji, a to buď díky různým zlatem placeným výcvikům nebo přímo v praxi. Čím více toho přežijí, tím silnějšími a odolnějšími se stanou. Chybět nemůže ani magie, a tak ve Fistful of Gold najdeme dvě základní herní třídy, které dokáží použít své nadpřirozené schopnosti: alchymisty a zaklínače. Možná trochu paradoxní se teď bude jevit poznámka, že se ve hře setkáme i s několika předchůdci tanků a dokonce i létajícími stroji. Co se týče finančního managementu, má být tak jednoduchý, jak jen to může jít. Ze začátku dostanete určitý obnos, ze kterého pak platíte své lidi, ale který můžete i zvyšovat vyhranými boji. Samozřejmě nějaká ta korunka padne i na provoz různých dílen, bez kterých byste se ale jinak neobešli. Důležitou součástí hry má být i interakce s NPC postavami, která bude zaměřena především na obchod.

A na obchod, či spíše dojednání obchodních smluv, se v současnosti zaměřují i sami vývojáři, kteří už mají na triku RPG adventuru Grom. Ta vyšla zatím jen v Německu pod křídly CDV Software a je proto velmi pravděpodobné, že i Fistful of Gold se dostane na seznam titulů této německé vydavatelské společnosti. Rebelmind by se této možnosti nebránil, ale jsou zde údajně i další možnosti. Pro nás je podstatné především to, že bychom se brzy měli dočkat vydání hratelného dema, ze kterého budeme moci kvality hry posoudit mnohem lépe.
zdroj: GameSpyDaily

kate

Nejnovější články