Bohatější postavy i prostředí z Trine 2
zdroj: tisková zpráva

Bohatější postavy i prostředí z Trine 2

17. 12. 2010 20:20 | Preview | autor: levis |

Frozenbyte pilně dokončují nástupce populární fantasy plošinovky Trine, který si po svém předchůdci zachová fyzikální model a systém skillů, navrch přidá podporu kooperativního multiplayeru a také poupraví vzhled i charakteristiky tří hlavních postav. Právě okolo nich se točí nově vydaný rozhovor s vývojáři na serveru Silicon Era, kde však autoři vypráví také o angažmá nového scénáristy nebo obecně větším důrazu na příběh.

Trine 2 se bude odehrávat pár let po originálu a každý z jeho hrdinů bude disponovat nejen novými skilly, ale také výraznými rysy charakteru, což se nejspíš projeví ve vzájemných rozhovorech, naschválech či naopak způsobu, jakým si budou hrdinové povídat nebo se navzájem podporovat. Oproti první hře se dále prohloubí fantastická barevná paleta hry i neodmyslitelné podivné stroje, které mají být díky novému systému nasvícení ještě tajemnější a půvabnější než předtím. Nově se také rozanimuje veškeré vegetace a pozadí v herním světě. A jak že je to tedy s těmi postavami?

Zoya, kterou hráči všeobecně považovali za nejvyvážnější charakter, se dočká pouze nově přidaných vlastností a jinak u ní vše zůstane při starém, zatímco postavy Pointia a Amadea se oproti prvnímu dílu leccos odnaučí. Naproti tomu Zoya bude tentokrát umět zpomalovat čas, v singleplayeru jen tehdy, když budete ovládat přímo její postavičky, na síti se ovšem čas pochopitelně zpomalí pro všechny tři hráče.

Nově budete moci rozdělovat skillové body mezi postavy tak, aby jedna dostala víc než druhá, ale navzdory tomu se prý určitě nedoberete toho bodu, kdy by jeden charakter přestal být užitečný - autoři třeba doufají, že tentokrát si hráči víc oblíbí nešťastného a první hře zbytečně podceňovaného Pontia. Dvojka jinak přinese také náročnější puzzly, k jejichž vyřešení už nebude stačit jen přitahovací hák nebo přesunutí několika krabic. Výhodou je, že společně s obtížností puzzlů úměrně stoupne i počet možných řešení, a to především v kooperativním módu.

Trine 2 vyjde na jaře 2011 pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3.

Nejnovější články