Akční mix RPG a RTS Frozen Hearth vyjde ještě letos
zdroj: tisková zpráva

Akční mix RPG a RTS Frozen Hearth vyjde ještě letos

12. 10. 2012 13:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Pamatujete ještě, jak chtěl Blizzard udělat z WarCrafta III RPS? Role Playing Strategy? Odvážné plány klaply jen tak na půl a nakonec z toho byla klasičtější strategie s RPG prvky. Čert ví, jak přesně to mělo původně vypadat, ale dost možná by mohla původní vizi Blizzardu alespoň částečně naplnit nová hra od Immanitas Entertainment a Epiphany Games, Frozen Hearth. Ta má být totiž akčním mixem RPG a klasicých i akčních strategií ve fantasy kabátku.

Ve Frozen Hearth budete mít na starost osudy lidí známých jako Danaan. Hrozí jim vymření, kvůli invazi podivných krvežíznivých monster Shangur, které žene kupředu pohybující se masa ledu, který vysává život ze všeho, co pohltí. Zachraňovat Danaany budete moct sami i v kooperativním režimu s kamarádem.

Vývojáři slibují přes 20 map se spoustou herní doby a chybět nebude ani multiplayer přes internet i LAN se známými i unikátními režimy. V multiplayeru bude samozřejmě přítomno i PvP, ve kterém se budete moc mlátit jak za Danaany, tak za Shangury. Podobně jako ve WarCraftu III (a spoustě jiných strategií) budou i ve Frozen Hearth hrdinové. Speciální hrdinské jednotky budou mít vlastní schopnosti, RPG systém s vývojem postavy, kouzla a různé předměty.

Na každé straně si pak budete moct vybrat z jedenácti typů jednotek. Od pěchoty přes kavalerii a lučištníky až po kouzelníky. Spousta z nich má mít vlastní speciální schopnosti a kouzla, které se vám budou v boji hodit. Prostě taková ta klasická fantasy RPG/RTS míchanice, kterou známe a od podobných her očekáváme.

zdroj: Archiv

První teaser na Frozen Hearth

Akčněji naladění hráči se nemusí bát, že by je snad Frozen Hearth od rubanic zdržovala zdlouhavým budováním základny. To bude zjednodušené na maximum - budete mít jen jednu základní budovu, která bude mít šest slotů pro jakési doplňkové struktury. Těch bude dvanáct a dohromady máte mít k dispozici tunu upgradů, ze kterých si můžete vybírat a obohatit jimi vaše vojska.

Nic moc víc se o Frozen Hearth zatím neví, ale i to málo zatím vypadá docela slibně. Víc bychom se měli dozvědět již brzy, protože na vydání se nebudou dlouho čekat. Vývojáři slibují, že se Frozen Hearth na světlo světa dostane ještě letos.

Nejnovější články