LEVEL 244 mluví s Davidem Brabenem i s youtubery
zdroj: tisková zpráva

LEVEL 244 mluví s Davidem Brabenem i s youtubery

21. 7. 2014 19:20 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce |

Na stáncích po celé České republice a na Slovensku, v elektronických distribucích Publero a Floowie a tradičně i v prodejnách JRC/Brloh se už pár hodin povaluje 244. číslo magazínu LEVEL, jehož jednotlivé výtisky už netrpělivě čekají na to, až si je čtenáři rozeberou. Chcete vědět, proč byste se měli zařadit do fronty i vy? Pár argumentů bychom určitě našli. Ať už jde o velký rozhovor s legendárním Davidem Brabenem, související obří téma o minulosti a budoucnosti vesmírných simulátorů, o detailní článek o stoupajícím vlivu a příjmech populárních youtuberů nebo o tři plné hry od českého Cinemaxu: Inquisitor, Numen a Gumboy: Tournament… Nejprve ale jedno důležité oznámení.

Od příštího čísla (245) jsme se rozhodli zrušit plnou hru. Dlouhodobě sledujeme vaše ohlasy a počet aktivací plných her u každého čísla a došli jsme k závěru, že v době každodenních slev na internetu nemá smysl nabízet k Levelu plnou hru. Pro vás není plná hra, bez ohledu na její kvality, žádný tahák (neprodáme kvůli ní zjevně víc kusů), pro nás jde o náklady navíc (v řádu vyšších desítek tisíc korun). Vynasnažíme se vám do budoucna nabízet místo plné hry různé slevy či bonusy, ale již ne pravidelně. Nemá to smysl pro vás, ani pro nás.

010-011 zdroj: tisková zpráva

Zrušení plné hry ušetří finance, které můžeme použít na další fungování Levelu, protože se nám zcela upřímně hodí každá koruna. Týká se to zejména jarního a letního období, kdy prodeje všech periodik klesají a společně s tím se snižuje zájem inzerentů. Zatímco klasické vydavatelství má rezervní kapacity na to, aby pokrylo ztrátový nebo nevýdělečný provoz periodika i několik měsíců po sobě, my si něco podobného dovolit nemůžeme. Když jsme tedy řešili, jestli zrušit plnou hru, nebo zdražit Level, což byla druhá možnost, bylo rozhodnutí jasné. Věříme, že i vy toto rozhodnutí pochopíte a zachováte nám svou přízeň i nadále. Snažíme se dělat LEVEL nejlépe, jak nám situace dovoluje a důkazem toho je snad i LEVEL 244, do kterého se nám vešlo nadstandardní množství zajímavých textů…

Vzhůru do vesmíru!

Hlavní téma Levelu 244 na vás kouká už z obálky a i uvnitř časopisu mu pochopitelně věnujeme největší prostor. Ve velkém tématu se Honza Horčík a Petr Poláček podívali obecně i konkrétně na bohatou minulost a současnost žánru, který většina z nás upřímně miluje – vesmírných simulátorů. Snad žádné jiné hry nedokážou nabudit lidskou fantazii tak, jako tyto vesmírné ságy a my jsme velmi rádi, že v posledních letech začíná jejich jednoznačná renesance. Hlavní podíl na tom mají dvě osobnosti: Chris Roberts, se kterým jsme mluvili několik čísel zpátky a… ano, David Braben. Osmistránkový rozhovor Pavla Dobrovského s touto žijící legendou herního světa vám přiblíží nejen jeho názory a vize, ale i samotnou Elite: Dangerous. A pokud by vám to nestačilo, v poslední části naší vesmírné odysey se Petr Poláček podíval na zoubek aktuálním verzím jak nové Elite, tak populárního Star Citizena.

028-029 zdroj: tisková zpráva

YouTube pod lupou

Zatímco vesmírné simulátory zažívají velký návrat, fenomén kolem letsplayů a YouTube obecně je relativně nový, ale o to intenzivnější. V našem článku jsme se na YouTube scénu podívali z pohledu peněz, které se kolem stále populárnějších videí logicky začínají točit a soustředili jsme se přitom hlavně na českou a slovenskou scénu. Jak se naši, ale i zahraniční youtubeři vyrovnávají s nečekanou slávou, jak to vidí s budoucností letsplay videí a se scénou kolem YouTube obecně? To všechno se dozvíte v článku od Martina Bacha.

044-045 zdroj: tisková zpráva

Fenomény E3

Výstava E3 2014 skončila už před pár týdny a my jsme tedy měli dost času bilancovat a věnovat se trendům, které losangeleská show nadělila do vínku celému hernímu průmyslu. Popravdě řečeno, nebylo jich tolik co loni, kdy jsme podobný tematický článek připravovali poprvé, ale i tak se pohled do budoucnosti herní branže natáhl na pěkných 6 stránek. A to ještě nepočítáme téma Honzy Švelcha o herních trailerech. Herní videa přeci jenom k E3 neodmyslitelně patří a Honza podíval do zákulisí jejich tvorby.

036-037 zdroj: tisková zpráva

Krásné nové hry

V Levelu 244 nemůže chybět samozřejmě ani pravidelná dávka recenzí aktuálních her. Tento měsíc všemu vládne čtyřstránkový rozbor RPG Divinity: Original Sin, ale vedle něj se dostalo i na akce Sniper Elite 3 a Enemy Front nebo na netradiční adventuru Valiant Hearts, kterou netradičně zrecenzoval Jirka Pavlovský.

Mimochodem, víte, co mají všechny hry recenzované v tomto čísle společného? Ano, všechny obdržely oficiální rating od asociací jako PEGI nebo ESRB. Gábina Šuterová se jim podívala na zoubek a pokud vás někdy napadlo, jak vlastně zvládají tu záplavu her hodnotit a kdo celou legraci platí, jste na správné adrese.

050-051 zdroj: tisková zpráva

Retrománie s PMD 85

Vždy ob měsíc vydáváme v Levelu retro článek od Jaroslava Švelcha a chybět tedy nemůže ani v Levelu 244. S pečlivostí a původností, která dělá z jeho textů skutečné unikáty, které nikde jinde nenajdete, se Jarda tentokrát podíval na osud zřejmě nejznámějšího československého osmibitového počítače – PMD 85. V retro rubrice mu pak zdatně sekunduje i náš odvážný retronaut Pavel Dobrovský, který se pustil do hraní Dangerous Dave in Haunted Mansion a rovněž do nepříliš známé historie studia Epic, která začala hrou ZZT.

098-099 zdroj: tisková zpráva

LEVEL vychází i v elektronické verzi!

Už před mnoha a mnoha čísly jsme začali LEVEL vydávat vedle papírové i v elektronické verzi. Všechny podstatné informace o tom, jak elektronický Level získat, najdete v tomto článku. Je však třeba zdůraznit, že s koupí papírového Levelu automaticky získáváte i jeho elektronickou verzi.

Elektronický Level si samozřejmě můžete koupit samostatně, nezávisle na verzi papírové. Pak vás jedno číslo vyjde o 20 Kč levněji, což samozřejmě platí i o případném předplatném elektronického Levelu. Prostřednictvím aplikací Publero nebo Floowie si také e-verzi Levelu můžete přečíst na webu nebo na zařízeních s iOS či Androidem. Stačí k tomu mít jen JEDEN účet, a tím pádem i JEDEN zakoupený časopis.

Podrobný obsah Levelu 244 si prostudujte na stránkách level.cz, kde zároveň najdete všechny potřebné informace o předplatném, o autorech a obecně redakci Levelu. Rovněž si zde můžete aktivovat plnou hru. Se svými postřehy na konto Levelu nás zastihnete na emailu redakce@level.cz nebo na Facebook stránce Levelu.

Snad se vám LEVEL 244 bude líbit. My už se každopádně třeseme nedočkavostí na vaše reakce, postřehy a připomínky.

Nejnovější články