Forge of Empires se hraje jako odlehčená Civilizace - zdarma a v češtině
zdroj: tisková zpráva

Forge of Empires se hraje jako odlehčená Civilizace - zdarma a v češtině

9. 1. 2016 14:04 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce |

Forge of Empires hráče v unikátní kombinaci budovatelské a tahové strategie provede staletími vývoje. Svým způsobem připomíná odlehčenou a přístupnou verzi klasické Civilizace, kterou může hrát každý. Není navíc třeba nic instalovat nebo stahovat, jednoduše se stačí zaregistrovat a hrát  - navíc zdarma a v češtině.

4b316016-9524-4435-9d9d-0302f2b70270 zdroj: tisková zpráva

Strategické myšlení uplatníte ve Forge of Empires nejen při výstavbě nových a vylepšování starých staveb, ale i během potyček a velkých bitev, které vás zcela jistě čekají. Diplomacií nejde vybruslit úplně ze všeho. Souboje probíhají na herním poli, sestaveném z šestiúhelníků. Pokud už jste tedy měli tu čest s nějakou tahovou strategií, budete se tady cítit jako doma.

Na rozdíl od řady jiných prohlížečových strategií nejsou bitvy ve Forge of Empires jen o číslech a statistikách. Bitvy se účastníte, a pokud jste šikovní, můžete vyhrát i navzdory slabším jednotkám. Záleží tak především na vašich schopnostech, protože vybojovat své civilizaci právo na život a dostat se od jednoduchých chýší k autodílnám a ropným rafinériím nebude nic snadného.

forge-of-empires-town-overview-02 zdroj: tisková zpráva

Za zmínku jistě stojí i propracovaný systém zkoumání nových technologií, opět podobný zmíněné Civilizaci. Výzkum plní ve Forge of Empires důležitou roli – posouvá vás totiž do další historické epochy. Aby se ale zabránilo překotnému vývoji vašeho města, za vyzkoumané technologie musíte navíc zaplatit herní měnou.

Forge of Empires funguje na stejném principu jako nespočet dalších online titulů - hraní je zcela zdarma, platit nemusíte ani za běžný postup hrou. Prémiová herní měna ale ve hře samozřejmě je a slouží hlavně k urychlení hry. Pokud nespěcháte, můžete si užít budování národa a civilizace, aniž byste zaplatili jedinou korunu.

A nakonec ještě pár rad do začátku:

  • Nepodceňujte spokojenost obyvatelstva. Můžete být diktátor a krutovládce, v závěru se vám ale takový přístup nevyplatí. Spokojení obyvatelé jsou podstatně pracovitější, což se přímo promítne na ekonomických výsledcích.
  • Spokojenost obyvatel můžete vylepšovat stavbou budov nabízejících kulturní vyžití nebo různými dekoracemi.
  • Vyzkoumáte-li nějakou technologii, ale nemáte na její koupi, není třeba panikařit, hra zkrátka počká, až mince našetříte.
  • O budovy produkující nějaké zboží je třeba se starat. Jinými slovy, je třeba hotové zboží v budově vyzvednout, pokud budete příliš otálet, přijdete o hotový produkt a s ním i o čas vynaložený k jeho zhotovení.

4b316016-9524-4435-9d9d-0302f2b70270 zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články