V novém Magicka datadisku budete masakrovat klaďase
zdroj: tisková zpráva

V novém Magicka datadisku budete masakrovat klaďase

24. 1. 2012 19:33 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Jedním z několika nových titulů, které byly představeny na Paradox Interactive Convention 2012, ze kterého mimo jiné vyplynulo, že se této švédské firmě neobyčejně daří, byl i datadisk Magicka: The Other Side of the Coin. Herním stylem by měl navázat na strukturu Magicka: Vietnam, ale přijde s jednou podstatnou změnou, která ideově vychází z hravého humoru, jímž je značka proslulá: nechá vás v kůži Alucarda (pro nevšímavé, je to Dracula pozpátku) a jeho pomocníků nekromancerů likvidovat „ty hodné“. Proč byste to měli dělat?

Alucard zkrátka nemá zájem na tom, aby se zlepšily vztahy mezi lidmi, elfy a trpajzlíky, což je cílem snažení Vlada (že by druhý Drákula?). Alucard se rozhodl jeho snahu sabotovat, což pro hráče znamená zbrusu novou kampaň s převráceným humorem, která se odehrává v novém prostředí s elfskou architekturou.

Datadisk dále rozšíří povedený systém kouzlení, který umožňuje vytváření neočekávaných variací, přinese 1 challenge mapu, nekromancerský PvP prvek, nové achievementy a samozřejmě podporu kooperace ve všech herních módech. Vyjít by Druhá strana mince měla vyjít na rozhraní letošního podzimu a zimy a stát bude mrzké čtyři europeníze. No neberte to!

À propos, víte kolik se vlastně původní Magicky, datadisku Vietnam, potažmo různých DLC balíčků doposud prodalo kusů? Z Paradoxu před pár dny hlásili, že Magicka prodala 1,3 milionů kusů, datadisk Vietnam prý prodal 500 tisíc kusů a DLC (včetně datadisku) se dohromady prodalo zhruba 4 miliony kusů. Jasně, už samotná hra byla levná a všechen dodatečný obsah byl také za pusu, ale nemůže právě to být (samozřejmě ve spojení se zábavností hry) důvod, proč tak uspěla? Sami si to rozvažte.

Nejnovější články