V listopadu vás okouzlí relaxační přebarvování světa v Lantern
zdroj: tisková zpráva

V listopadu vás okouzlí relaxační přebarvování světa v Lantern

15. 7. 2016 14:35 | Novinky | autor: Adam Homola |

Novinka od studia Storm in a Teacup jménem Lantern se vás pokusí v listopadu tohoto roku dostat do zenového stavu klidu a pohody, kdy byste si měli odpočinout a nehonit se za nepřáteli, nebo lepším skóre. V Lantern se ujmete role větru, kterým ovládáte pohyb speciální červené lucerny. Vaším úkolem je rozsévat po smutném a šedém světě zase radost a barvy a u toho si trochu odpočinout.

Na příběhu Lantern nijak zvlášť nestojí a tak vám musí pro začátek stačit, že svět vybledl poté, co ho svou úzkostí naplnila smutná princezna. Nejde přitom jen o barvu, ale také o život celkem. Budete tak vedle obarvování prostředí vdechovat život všemu kolem vás. K barvě totiž můžete přidat ještě postupné rozsvěcování lamp, oživování zvířat, nebo roztáčení větrných mlýnů.

Hra je podle vývojářů navržena tak, aby v hráčích vyvolávala pozitivní pocity. K tomu má vedle příjemných vizuálů dopomáhat také ambientní hudba a velmi pozvolné tempo hry. Nenajdete tu žádné nepřátele, časové limity, nebezpečí, nebo jiná omezení. A už vůbec tu nebudete do ničeho střílet.

U Lantern máte jednoduše relaxovat a trochu si odpočinout, proto vám nebude házet klacky pod nohy ani nijak komplexní hratelnost, či složité ovládání. Hra se dostane na PC v listopadu tohoto roku a to i s podporou Oculus Rift a HTC Vive. Ještě předtím si ji budete moct zahrát také v srpnu na německém Gamescomu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články