V akčním RPG Severed hlavní hrdinka používá ruce uťaté nepřátelům
zdroj: tisková zpráva

V akčním RPG Severed hlavní hrdinka používá ruce uťaté nepřátelům

2. 5. 2016 16:39 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Po více než dvou letech od oznámení vyšlo na handheld PlayStaion Vita akční RPG Severed, které pracuje s dotykovou obrazovkou přístroje. Stojí za připomenutí, že za hrou stojí tvůrci skvělé plošiniovky Guacamelee! z DrinkBox Studios. Hra na PSN vyšla 26. dubna a svůj specifický herní styl prezentuje na novém videu.

Severed je v základu akční RPG viděné z pohledu hlavní hrdinky. Tou je bojovnice Sasha, která hledá vlastní rodinu i vzpomínky, které jí chybí. Stejně tak jí chybí i jedna ruka, ale s tím si Sasha umí celkem dobře poradit - místo ní si totiž implantuje končetiny odťaté nepřátelům.

S nimi se střetává v sérii nelineárně poskládaných dungeonů plných nepřátel. Boj probíhá tak, že tažením prstu po obrazovce vedete sek. Stejně tak funguje i obrana, kterou musíte pečlivě načasovat, jelikož vás nepřátelé často obklopují z několika stran a tak nemůžete jen zběsile šmrdlat prstem po displeji s tím, že časem protivník padne.

Specialitou, podle níž se hra i jmenuje, je možnost usekávání rukou přemožených nepřátel. Takto oddělené končetiny si Sasha nechá přirůst na svůj pahýl. Každá nová končetina nějak jinak ovlivní vaše schopnosti jako je lepší kritické zranění, víc času na odtínání končetin a nebo menší poškození od nepřátel.

Samotný pohyb po světě je pak řešen z pohledu první osoby a formou krokovacího dungeonu. Právě z klasických krokovacích dungeonů si Severed hodně bere. V jednotlivých chrámech musíte kromě boje řešit i puzzly a logické hádanky, přepínat páky a odemykat si postup dál. Podle prvních reakcí se Severed opět týmu DrinkBox Studios povedla a Vita má ve svém portfoliu další unikátní a zajímavou hru.

zdroj: Archiv

Nejnovější články