Účty evropských serverů League of Legends hacknuty
zdroj: tisková zpráva

Účty evropských serverů League of Legends hacknuty

11. 6. 2012 16:07 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pokud jste hráči oblíbené MOBA hry League of Legends, buť to už víte a nebo pro vás máme nedobrou zprávu.

Riot Games oznámili, že došlo k velkému průlomu bezpečnosti a došlo ke zcizení dat uživatelů. Týká se to navíc obou evropských regionů, tedy západního i severovýchodního. Co se týče typu zcizených dat, je zde jediná útěcha, prý určitě nedošlo ke zcizení platebních informací. Co tedy bylo ukradeno?


V první řade emailové adresy, následně zakódovaný hesla, jména summonerů, data narození a u malého množství hráčů i jméno, příjmení a odpovědi na bezpečnostní otázky. Navíc, ačkoliv byla hesla zakódovaná, podle Riotu byla polovina z nich natolik jednoduchá, že dle jejich expertů hrozí prolomení. Riot okamžitě místo, kudy se hacker do systému dostal opravil a během 24 hodin napíše všem hráčům, bez ohledu na to, zda byli zasaženi. Je to dle nich jistější a protože šlo o velké narušení i férovější.

Byl najat tým bezpečnostních expertů, kteří mají znovu prověřit systém a případně zjistit identitu viníka. Co se týče hráčů, okamžitě byste si měli změnit hesla jak v LoL, tak i jiných službách, kde máte heslo stejné. Heslo máte volit pečlivě a dostatečně složité. Deset tisíc hráčů prý mělo jedno z okruhu jedenácti jednoduchých hesel! Riot Games se samozřejmě hluboce omlouvají a slibují, že budou o kauze nadále informovat.

Nejnovější články