Tvůrce kouzelné To The Moon představuje projekt A Bird Story
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce kouzelné To The Moon představuje projekt A Bird Story

7. 3. 2013 13:47 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Těžko říci, do jaké míry vlastně To The Moon byla hra, nebo spíše interaktivní příběh, který nejenom Lukáše velmi oslovil (viz recenze). Jisté je pouze to, že dumání a disputace nad tímto „problémem“ nemá ani zdaleka takové kouzlo jako příběh samotné hry, která vylétla z autorského počítače Kan Gaa a týmu Freebird Games. Schválně píšu „vylétla“, protože další hra od zmíněného vývojáře bude mít s létáním cosi společného. Nebo spíše s neletáním.

Fanoušci To The Moon možná čekali druhý díl, pokračování, přímou návaznost. Prozatím se však musí spokojit s příbuzenským vztahem nepřímým, protože nový projekt A Bird Story se sice odehrává v To The Moon univerzu, ale pokračování to není – ono vlastně není prozatím jisté, oč vlastně půjde. Jisté je pouze to, že půjde o menší projekt, krátký příběh o chlapci a ptáčku se zlomeným křídlem. Obejde se to prakticky bez dialogů, a pokud jde o provázanost s To The Moon universem, tak Dr. Watts ani Dr. Rosalene ve hře nečekejte, ale chlapec z A Bird Story je ten, který eventuálně povyroste a stane se jejich pacientem ve druhé epizodě série (tedy v To The Moon 2, nebo jak se hra bude jmenovat).

Zatím je z A Bird Story k dispozici krásný poster a hudební ukázka (válí se někde okolo), další informace hodlá Kan Gao zveřejnit až se mu dílo zhmotní pod rukama v nějaké konkrétnější formě. A už aby to bylo, protože To The Moon možná na první pohled připomíná JRPG hry z 8 či 16bit éry, ale je to něco úplně jiného – je to nezávislá hra, která si s konvencemi neláme hlavu, a protože evidentně chce vyprávět hlavně příběh, tak ho vypráví bez ohledu na to, jak moc jsou její mechanismy zábavné, interaktivní, propracované, graficky ztvárněné a tak dále.

...

Pokud vás To The Moon svého času chytla za srdce, divoce bookmarkujte homepage Freebird Games, aby vám neunikly nejenom zprávy o A Bird Story, ale někdy v budoucnu snad o pokračování To The Moon.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články