Stranded Deep z vás udělá novodobého Robinsona Crusoe
zdroj: tisková zpráva

Stranded Deep z vás udělá novodobého Robinsona Crusoe

16. 12. 2014 12:54 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Žánr survival her začíná být už poněkud zprofanovaný a navíc mají jednotlivé hry problém vyhrabat se z early access fáze (dívám se upřeně na Rust). Stranded Deep nás sice early access fáze neušetří, ale slabinu kompenzuje potenciálně lákavým zasazením na tichomořský ostrov, kde skončíte jako jediný přeživší pádu letadla. Takže seberte užitečné zbytky trosek, vyrobte si oštěp a vzhůru na lov krabů, ryb a objevování podmořských krás.

Stranded Deep se chlubí procedurálně generovaným prostředím, což by hře mělo propůjčit dostatečnou znovuhratelnost. Takže se vám vygeneruje ostrov, mořské dno i s vraky, zdroji, surovinami a samozřejmě i zvířenou. Budete ji lovit, abyste nepošli hlady, ale ona bude zároveň i lovit vás, minimálně v případě žraloků.

Koncept hry zní dobře, protože ačkoliv vlastně nic nového nepředstavuje, zasazuje simulátor přežití do netradičního prostředí, což umožňuje další hrátky s hratelností. Ostatně potápění pod hladinu není zase tak častý prvek, a když jej spojíte s prozkoumáváním vraků, jde o mnohem lákavější činnost než je sté schovávání se před zombíky, jejich nápodobou nebo medvědy.

Autoři slibují střídání noci a dne, změny počasí, prostě vše, co byste si od novodobého Robinsona představovali. Snad jen lidožrouti ve hře nebudou. A samozřejmě hra podporuje Oculus Rift. Momentálně Stranded Deep prošla na Steam Greenlight a chystá se na lednový start early access verze.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články